menu Meny

One pot pasta

One pot pasta, alt i én panne… Prinsippet er like genialt som det er godt, og på tur sparer det deg for oppvask og unødvendig utstyr i sekken.
Du slenger i praksis alt du vil ha i en kjele, og lar det koke opp under lokk til det er klart for servering.
Varmende, enkelt og godt på 20 minutter.

Tekst: Julie Korneliussen, Foto: Nicol Herec

Alt du trenger av utstyr for å lage maten er:

  • Gass
  • En god brenner
  • Fyrstikker
  • En god kjele med lokk
  • Noe å røre med
  • Noe å spise av og med

Forbereder du det meste hjemme på forhånd sparer det deg for tid, og du slipper å ha med så mye ekstra utstyr, bortsett fra matboksene du oppbevarer maten i.

One pot pasta med brokkoli og sitron

xxx
Foto: Nicol Herec

Ingredienser

  • Penne pasta
  • Brokkoli
  • Hvitløk
  • Sitron
  • Parmesan
  • Salt og pepper
  • Extra virgin olivenolje
xxx
Foto: Nicol Herec

Slik gjør du

  • Kok opp rikelig med saltet vann, tilsett 400 gram penne pasta og kok i fem minutter
  • Kutt brokkoli opp i små buketter og tilsett i pastavannet, kok videre til pastaen er al dente og brokkolien krisp og grønn
  • Tøm vekk pastavannet
  • Finkutt ett hvitløksfedd og ha over pastaen og brokkolien
  • Rasp sitronskall, nok til to teskjeer, og ha i blandingen
  • Skvis sitronsaft nok til tre spiseskjeer og rør rundt hele retten
  • Rasp parmesan og ha i sammen med alt det andre - rør godt inn
  • Topp med pepper og litt mer parmesan før servering
xxx
Foto: Nicol Herec

Lukk
1000,- igjen til fri frakt!
0 av 1000