-30% på alt* av sko og dunjakker! Se kodene her

Hilleberg Soulo grønt Hilleberg
Hilleberg Soulo grønt Hilleberg
Hilleberg
P101719

Hilleberg Soulo grønt

price8 999,-
Anbefalt
Utsolgt
 • Frittstående enmannstelt fra Hilleberg
 • Egnet både for vindutsatt høyfjell som lunere terreng
 • Kraftig stangkonstruksjon
Hilleberg Soulo grønt
Hilleberg
101719
101719
UtsolgtFå varsel
 • Fri frakt over 1000,- Fri frakt over 1000,-
 • 100 dagers åpent kjøp og fri retur 100 dagers åpent kjøp og fri retur
 • Lynrask levering Lynrask levering
Produktbeskrivelse

Et frittstående enmannstelt som både er superlett og utstyrt for ekspedisjoner. Hilleberg Soulo er en interessant kombinasjon av flere designløsninger. Det har, i likhet med Hillebergs enmannstelt Akto, et romslig fortelt, og i likhet med Unna er det helt frittstående. Det er dessuten så romslig at man kan koble løs en del av innerteltet om man ønsker større fortelt. Soulo er, som Hillebergs superlette høyfjellstelt Jannu, meget sterkt, med kraftig stang- konstruksjon der stengene krysser hverandre tre steder. Det er også meget lett takket være Kerlon 1200-duk og 9 mm stenger.

Sammen gjør dette Soulo meget vel egnet til bruk i så vel vindutsatt høyfjell som i lunere terreng. Akkurat som Unna og Allak er det kompakt og helt frittstående. Soulo er derfor godt egnet på steder der det kan være vanskelig å sette opp telt, som på smale fjellhyller og i steinete terreng. Det er tilstrekkelig lett for et friluftsliv der man flytter leir hver dag. Den stabile kuppelkonstruksjonen gjør at teltet tåler stor snøbelastning, og derfor også er egnet til bruk i baseleir.

Soulo er lett å sette opp nesten hvor som helst. Det er sterkt, men likevel lett og derfor meget anvendelig. I løpet av den tiden vi utviklet teltet mente våre testere at det var nærmest perfekt til alle typer turer. Alpinister og ekspedisjoner velger Soulo for den lave vekten i kombinasjon med styrke. Det er også egenskaper jegere og vinterteltere setter pris på. Tursyklister, motor- syklister og kanopadlere liker Soulo fordi det er frittstående og har et kompakt pakkeformat. Langturvandreren, ryggsekkturister og weekendcampere gleder seg over den lave vekten og det integrerte forteltet, mens vinterbrukere og klatrere verdsetter den gode evnen til å tåle snøbelastning. Lange personer blir overrasket over den sjenerøse liggelengden, og alle er begeistret over at teltet er så romslig.

Hvert Hillebergtelt leveres med yttertelt, innertelt, barduner, med strammere, stenger, plugger, oppbevaringsposer for telt, stenger og plugger, resevestangdel med reparasjonshylse samt instruksjoner.

“Nettovekt” er innertelt- og yttertelt samt stenger. “Bruttovekt” er telt inkludert alt som følger med.

 • Nettovekt - 2.0 kg
 • Bruttovekt - 2.4 kg
 • Høyde Innvendig - 95 cm
 • Areal Innertelt - 2.0 m²
 • Areal Fortelt - 0.7 m²
 • Stenger (9 mm) - 2 x 344, 1 x 285 cm
 • Teltplugger - 12 V-Pegs
Tilleggsinformasjon
ModellnavnSOULO GRÖN
FargekodeGrønt
VaremerkeHilleberg
Antall soveplasser1
Teltsesong4-sesongs
TelttypeKuppeltelt

Beste bruksområder

 • Tur og friluftsliv
Produktomtaler
(0)
Produktet har ingen produktomtaler
0
Spørsmål og svar
Varemerke

Bo Hilleberg grunnla Hilleberg AB i 1971. På daværende tidspunkt lå virksomheten til foretaket innen skogsektoren, men det var bare starten på utviklingen. I tillegg til å være en skogsvokter, var Bo Hilleberg en ivrig friluftsmann som hadde sett seg trøtt på de tradisjonelle teltene der innerteltet settes opp først, for så å legge på et beskyttende yttertelt. Han hadde lenge fundert på muligheten for å koble sammen både innertelt og yttertelt, men manglet sømkunnskaper til å kunne gjennomføre ideen. I tillegg til å grunnlegge selskapet Hilleberg AB i 1971, møtte han sin fremtidige hustru Renate Neuer, og det skulle vise seg at de to var en vellykket kombinasjon også rent virksomhetsmessig.

Renate laget prototypen av Bos idé: Et telt man kan sette opp raskt, uten å måtte sette opp et innertelt først og deretter legge på beskyttelsen mot regnet. Resten er historie som man sier, og det er ikke uten grunn at man kjenner igjen Hilleberg-telt på polare ekspedisjoner, på høye fjell, i skogen og ellers hvor man ferdes. En Hilleberg-eier kjennetegnes ofte av et stort smil - teltene er enkle å slå opp, veier ikke for mye og holder i år etter år etter år.

Ser mer fra Hilleberg

Lignende produkter

Ofte kjøpt sammen med dette produktet