-30% på alt* til løp og trening og -30% på alt* til klatring. Se kodene her! 

Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes
Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes
Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes
Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes
Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes
Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes
Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic Åsnes

Åsnes Børge Ousland Bc Ski Artic

price3 999,-
 • Lett og allsidig fjellski
 • Passer godt til lange turer og ekspedisjoner
 • God bæreevne, retningsstabil og lett
Velg størrelse
Produktbeskrivelse

Børge Ousland Bc er en veldig lett og allsidig ski som passer like godt til lange turer og ekspedisjoner, som til dager i harde og isete skispor. Skien har en solid stålkant (2,1x1,9mm) og en veldig lett trekjerne. Åsnes bruker samme stålkanter på fjellskiene sine som det brukes på alpinski, noe som sikrer et godt grep på alle forhold og høy slitestyrke. Skien er lengdestiv og har en markant smørelomme som gir et godt gå-spenn og gjør den ypperlig for turer der god glid er essensielt. Den kommer også med en såle med godt voksopptak som er slitesterk og slipt til å fungere i nordiske forhold, noe som også gjør skien egnet for lange skiturer i nordiske og polare forhold. 

Med moderat innsving gjør skien retningsstabil, men den svinger også lett på hardt føre. Den myke fremtuppen med nordisk rocker (løftet tupp) og taper (tilbaketrukket bredeste punkt på tuppen) gjør at skien håndterer vanskelige forhold i fjellet godt og svinger lettere. Skien har en lett trekjerne i poppel og paulownia som gjør den leken og solid med godt spenn og lav vekt med kun 900g per ski i 200cm lengde. Det lengdestive spennet og konstruksjonen gjør at skiene også har god bæreevne. 

Børge Ousland Bc skien er utviklet i samarbeid med polfarer Børge Ousland, hans selskap Ousland Explorers og guidene deres. 

Generelle råd fra Åsnes: Ferdsel i ulent terreng krever kortere ski enn åpne fjellvidder. For nybegynnere vil det ofte være enklere med korte ski. Går man mye i oppkjørte spor spiller lengde liten rolle med tanke på hvor godt man flyter i snøen, da er det i steden spennet som er avgjørende. Er det en lett person bør hun/han også velge litt kortere ski og omvendt hvis man er tyngre.

 • Passer i skiløyper
 • Stålkant
 • Skininsert
 • Smørbar/sinter såle
 • Lengde: 180, 190, 200, 210cm
 • Bredde: 66, 52, 60mm
 • Materiale: Poppel og paulownia
 • Vekt: 900g (per ski, 200cm)
Tilleggsinformasjon
Modellnr.542027
ModellnavnBØRGE OUSLAND BC SKI
FargekodeARTIC
VaremerkeÅsnes
Midtbredde ski0 - 64mm

Beste bruksområder

 • Langrenn
 • Topptur og alpinisme
Produktomtaler
(0)
Produktet har ingen produktomtaler
0
Spørsmål og svar
Varemerke
Åsnes

Etter fire år hos Hagen Skifabrikk startet fire av brødrene Åsnes skifabrikken Brødrene Åsnes Skifabrikk AS på Straumsnes i 1922 og har i dag noen av de mest annerkjente fjellskiene på markedet. Med over 90 år av erfaring holder Åsnes fortsatt på med å produsere robuste fjellski og markaski, samtidig som man også satser offensivt på topptursegmentet.

Åsnes er ikke bare kjent for kvalitet, men også den patenterte fellelåsen som ble introdusert i 2003 og solide staver der de spesialiserer seg på tur- og eksepdisjonssegmentet innen skistaver. Idag er de markedsleder i sitt segment og produserer rundt 30.000 par ski per år. All produksjon av ski foregår idag i Sverige og Tsjekkia på solide fabrikker som har høy kunskap og erfaring når det kommer til ski.

Åsnes - 90 years of skiing history

Ser mer fra Åsnes

Lignende produkter

Ofte kjøpt sammen med dette produktet