KundeserviceReturinfo

Bli medlem, få 30% på ditt første kjøp* Mer info her☀️🎉

Vårt design er laget for å vare

Med en fot i fremtiden ser vi alltid fremover.

Fremtiden tar form gjennom oss. Det er ikke så langt unna, men det vekkes stadig til live, og oppstår fra vår innsats og våre planer, våre valg og våre handlinger. For hvert skritt vi tar åpner det seg nye muligheter. Vi går dit vi ser. Vi har derfor valgt å se så langt frem som mulig. Vi vil at du skal tenke. Ikke bare som en designer og naturelsker, men som en problemløser, en som jobber for endring, fremtidige forfedre, pårørende.

Samfunnseffekt

Tid i naturen gjør oss gladere, sunnere og mer kreative. Vi får energi og blir inspirert til å beskytte det vi kjenner og elsker.

Vi vil at alle, også de som ikke har naturen i nærheten, skal oppleve at jorden lever. Å utvide andres horisont forsterker vår egen kontakt med naturen.

Støtter grasrotbevegelser

Våre butikkteam fra 23 ulike lokalsamfunn støttet 79 organisasjoner som jobbet for å gi enda flere tilgang til naturen. Våre partnere jobber på grasrotnivå for å fjerne barrierer og beskytte naturen, i tillegg til å dekke lokale behov. Vi jobber stadig med å bli bedre, og oppfordrer derfor BIPOC-ledede grupper, urfolksgrupper, LHBTQ+ og kvinneidrettsgrupper til å guide oss i riktig retning.

Støtt de som jobber for endring

I takt med at våre grasrotforhold forsterkes, har vi inngått langsiktige strategiske partnerskap med organisasjoner som jobber for å gjøre verden til et bedre sted. Vi stiller våre ressurser til disposisjon slik at de kan løse problemene de anser som viktigst. På denne måten støtter vi visjonen og det langsiktige arbeidet til 15 organisasjoner rundt om i verden som jobber for store endringer.

Fortell oss type terreng og retning

Arc’teryx innser at vi jobber, påvirkes og lar oss inspirere av tiden vi har brukt i forfedrenes urettmessig overtatte og okkuperte landområder fra xwməθkwəy̓ əm (Musqueam), Səl̓ ílwətaʔ (Tsleil-Watuth), Stó:lō, Shíshálh (Sechelt) og Skwxwú7mesh (Squamish) Nations of the Coast Salish peoples. Vi ønsker å lære hvordan vi kan bevege oss mot forsoning, bli integrerte partnere med lokalsamfunnene vi tjener og hvis territorium vi okkuperer.

 

Tiltak som lar oss se på avfall på en annen måte

Hold alt utstyret i bruk

65 % av miljøpåvirkningen skjer før en jakke havner i butikken. Ved å holde den i bruk så lenge som mulig fordeler vi dermed påvirkningen over en lengre periode. Vi lanserte Used Gear over hele Nord-Amerika i 2019 for å holde varene i sirkulasjon. Fra tidlig i 2022 starter vi også med Resalg i Canada.

Sett fokus på kreativt gjenbruk

I 2021 kom våre første fullt gjenbrukte produkter. De skreddersydde veskene var laget av utstyr som ikke lenger var optimalt, men fortsatt innenfor garantien og ble utsolgt på mindre enn en uke.

Design med fokus på slutten

Ved å koble reparasjonssavdelingen på Arc'One sammen med designteamet får vi reparerbarhet inn i utstyrets DNA. Sirkulærøkonomi handler om å gjøre det enkelt å gi tilbakemeldinger, og å forlenge livssykluser.

klima

Vårt arbeid har alltid vært basert på fjellmiljøet. Det er formet av våre opplevelser, vårt ønske om å utfordre etablerte sannheter og finne opp noe grensesprengende.

Nå krever fjellet at vi tenker større, reagerer raskere og øker kontakten med naturen.

Sett forskningsbaserte mål

Vi var det første kanadiske klesmerket som satte forskningsbaserte mål for å redusere våre klimagassutslipp, for å holde den globale temperaturøkningen under 1,5 grader celsius. Vi forplikter oss til å redusere våre klimagassutslipp med 65 % innen 2030.

Fornybar energi

Vi samarbeider også med andre klesmerker gjennom industrisamarbeid som «Clean Energy Investment Accelerator» og «Apparel Impact Institute». Der hjelper vi med å anskaffe nesten 300 solcellepaneler til tekstilfabrikker som ønsker å gå fra varmekrevende prosesser som kull, og over til en mer energi- og vanneffektiv måte å operere på.

Mange stemmer, mange hender

Det er ingen som alene kan gjøre våre systemer og forsyningskjeder grønne, i hvert fall ikke i den skala og i det tempoet som kreves, Vi stiller derfor vår plattform, innflytelse og stemme til disposisjon til de som fremmer kulturelle- og systemiske endringer. Vi bistår likesinnede og støtter arbeidet til Protect Our Winters, FNs motecharter for klimahandling, OIAs klimaaksjon og Catalyst Business Coalition.

Å styre virksomheten med fornybar energi

Allerede i 2020 begynte vi med 100 % fornybar energi i alle våre butikker, kontorer, vårt designsenter og vår lokale fabrikk ARC’One.

Øke holdbarheten

Vi integrerer innovative løsninger i vårt design for å kutte klimaavtrykket uten å gå på akkord med holdbarhet og kvalitet. Blant annet i fargeprosessen, og ved å bruke biobasert garn, økologisk bomull, resirkulerte materialer og fornybare fibre.

Mål det som betyr noe

Vi har begynt å måle og spore våre egne utslipp for å sikre at vi når våre 2030- mål. Fra og med 2020 vil vi offentliggjøre en årlig klimarapport som gir en fullstendig analyse og går i detaljer om vår status og fremgang fra år til år. Alle detaljene får du på vår nettside.

Ansattes livskvalitet

Vi er avhengig av dyktige ansatte som lager plaggene våre.

Over 67 ulike personer trengs for å gjennomføre de 190 trinnene som skal til for å lage en Alpha SV Jakke. Vi stoler på ekspertisen til nærmere 7000 ansatte fra over 10 land. De bør kunne stole på at vi kjemper for og jobber for å styrke deres arbeids- og levevilkår. Vi erkjenner at klesindustrien står i en alvorlig ulikhetskrise, og at vi derfor må jobbe for å omfordele godene bedre.

Tiltak som bedrer arbeidernes livskvalitet

Forbedre arbeidsforhold

I 2020 forpliktet vi oss til å oppnå Fair Trade-sertifisering hos våre leverandører. Innen 2025 vil 80 % av våre produkter være Fair Trade- sertifisert. Fair Trade betyr at produktet tilfredsstiller strenge sosiale, miljømessige og økonomiske standarder, og at tekstilarbeiderne har fått ekstra betalt per plagg. Dette ekstrabeløpet skal finansiere tiltak som styrker og løfter deres lokalsamfunn.

Sikre en levedyktig lønn

Tre av våre produksjonsanlegg i Vietnam ble Fair Trade-sertifisert i 2021. Det betyr at 85 modeller eller nesten 20 % av produksjonslinjen vår er Fair Trade-sertifisert. Disse arbeiderne vil også motta bidrag til deres selvstyrte «Community Development Fund». Dette er starten på vår reise for å sikre en levedyktig lønn til de dyktige menneskene som lager utstyret vårt.

Vi står ansvarlig

Vi har godkjent våre ansattes arbeidsforhold gjennom tredjeparts akkrediteringer. Det inkluderer «Fair Labor Association», og «Sustainable Apparel Coalition» som bruker Higg-indeksen. Vi ser også aktivt på hvilke muligheter vi har til å påvirke arbeidsforholdene.

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!