KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Foto: Oskar Birkeland

Votter eller hansker?

Det enkle svaret; votter. Som oftest...

De fleste i Norge har erfaring med votter og hansker, kanskje også vanter, strikkevotter, skallvotter, polvotter, fingervanter og pulsvarmere. Ukjent for mange er at de ofte, med suksess, kan kombineres for å lage et klesplagg som er perfekt for deg og ditt bruk.

Hvorfor votter?

I de fleste votter, er fire av fingrene samlet, noe som gjør at de kan hjelpe hverandre med å holde varmen og de får god nytte av hverandre. Spesielt de minste fingrene og fingertuppene har god nytte av å være i kontakt med hverandre.

Spesielt småbarnsforeldre foretrekker votter, da de er vesentlig enklere å ta på sprikende barnefingre enn hansker.

Populære hansker for herre

Se flere

Hvorfor hansker?

Med hansker har man en vesentlig bedre fingerførlighet enn med votter. Utstyr og oppgaver som å sette opp telt, knyte knuter, trykke på knapper eller skjerm er enklere å håndtere med hansker enn med votter.

Mange foretrekker og hansker da de oppleves mindre klumpete og det finnes flere tynne og enkle hansker enn det finnes votter.

Populære hansker for dame

Se mer

Hva er best for barn?

Spesielt småbarnsforeldre foretrekker votter, da de er vesentlig enklere å ta på sprikende barnefingre enn hansker. Akkurat som hos voksne kan skallvotter dessuten brukes utenpå hansker eller vanter.

Spesielt i regnvær er regnvotter populære og gir en effektiv beskyttelse mot vann.

Husk at varme hender uansett er det viktigste når det kommer til valg av hva barn skal ha på hendene.

Populære hansker for barn

Se mer

Hva er alternativene?

  • Fingervanter: Vanter eller hansker der en eller flere av fingertuppene stikker ut. Kjekt for blant annet håndverkere som trenger presisjon og nøyaktighet til fingerspissen.
  • Trefinger- vott: Dette er en hybrid mellom hansker og votter. Her er enten pekefinger alene, som tommelen, eller så er den sammen med langfingeren. Varmere enn hansker, men ikke like greps vennlig som hansker
  • Pulsvarmere: Pulsvarmere er noen ganger og innebygd på trøyer og gensere. Dette er fingerløse hansker, en strømpe med et hull til tommelen. Varmer opp blodet før det går ut i fingrene. Gode i kombinasjon med hansker og votter, gir overraskende mye varme til fingrene.
  • Elektrisk oppvarming: De siste årene har hansker og votter med batteripakker og elektrisk oppvarming blitt stadig mer populært. Et godt alternativ for dagsturer og kortere turer. Perfekte for skibakken eller tur med hunden.
  • Skallvotter: Samme prinsipp som i en skalljakke. Her er du avhengig av et innvendig lag med isolasjon for å få varme. Skallet er ofte vindtett og vannavvisende, kun ment for å beskytte den innvendige laget.

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies