KundeserviceReturinfo

Sjekk ut våre aktuelle rabattkoder! 🧡

Foto: Lars Korvald

Hvordan pakke ryggsekken

Selv en god ryggsekk kan bli ukomfortabel å bære om den er pakket feil. Her gir vi deg noen enkle tips og råd til hvordan du bør pakke ryggsekken, enten det er for en dagstur eller for en lengre vandretur. Om du vil lese mer om hvilken ryggsekk du bør velge, så har vi laget en egen guide som hjelper deg med å velge riktig ryggsekk.

Skal du ut på tur? Vi har laget en rekke pakkelister for mange slags turer.

Pakk med alt du trenger, ikke mer, ikke mindre

Uansett om man pakker sekken for første eller hundrede tur, så er det smart med en enkel pakkeliste over hva man bør pakke med seg. Med en liste for hånden, er det enkelt å se for seg hvor stor sekk man trenger, eventuelt om man bør tilpasse listen utfra størrelsen på sekken.

Ikke pakk for tungt

Det er stor forskjell på en sekk man så vidt klarer å løfte og en man klarer å gå en fin tur med. Ikke bær for tungt, og vær trygg på at sekken er laget for å tåle den belastningen og vekten du utsetter den for.
Man kan ikke forhindre at man i ny og ned glemmer å pakke med seg enkelte ting, men med litt øvelse blir det mindre og mindre viktige ting man glemmer.
Forsøk å pakke så mye som mulig inn i sekken, ikke la ting henge løst å slenge på utsiden. Et enkelt tips vil være å for eksempel droppe regntrekk om det ikke er meldt regn.

"...smart med en enkel pakkeliste"

Pakk i riktig rekkefølge

Enkelte ganger kan man få følelsen av at uansett hva man skal ha, så ligger det nederst i sekken. I tillegg til at det er greit å vite hvor ting er i sekken, i hvilken lomme osv., så kan det være lurt å pakke ting i prioritert rekkefølge, ettersom når man trenger å få tak i det underveis på turen.  Pakkposer gjør det enklere å holde orden i sekken, de kan med fordels merkes på utsiden om de ikke er gjennomsiktige.

"forbered pakkingen så du finner ting enklere"

De fleste trenger for eksempel bare sovepose en gang i løpet av dagen, da teltet er oppe og alt er pakket klart -- Så den kan godt ligge nederst i sekken. Drikkeflaske, turkniv, dopapir og en varm jakke trenger du kanskje flere ganger underveis, så pakk det lett tilgjengelig.

Tenk igjennom hvordan dagen din skal bli og forbered pakkingen så du finner ting enklere. Ta lunsjen ut av matposen og pakk den mer tilgjengelig enn frokosten for de neste dagene.

Tyngst nederst og inn mot ryggen

For en godt balansert sekk så bør de tyngste tingene pakkes så tett på kroppen som mulig. Da vil sekken i større grad føles som en del av deg og tyngdepunktet ditt vil ikke flytte seg så langt fra sin naturlige plass. Sørg for at sekken ikke er betydelig tyngre på en side enn en annen, så du ikke må gå og kompensere med skjev rygg underveis på turen.

"de tyngste tingene pakkes så tett på kroppen som mulig"

Tunge ting i toppen av sekken vil føles ustabilt og har man en sekk med justeringsmuligheter er det ofte mulig å justere avstanden fra toppen av sekken til skuldrene. Her bør det være luft, så ryggen får litt pusterom, men vær obs på at sekken kan svinge frem og tilbake når man går, noe som kan gi deg en dytt fremover. Stram derfor inn dette når du går i bratte bakker, så du ikke mister balansen fremover eller bakover.

Juster og tilpass sekken

Før hver tur er det lurt å justere og tilpasse sekken så den passer best mulig. Med mer klær og skiftende årstider kan det være riktig med andre passformer og justeringer. Sjekk at spenner er i god stand og at alle glidelåser og lommer er intakte. Ved høyere aktivitet og fart vil man ofte ha en sekk som sitter enda tettere på ryggen imens man ved rolig gange godt kan ha en sekk som gir mer luft til ryggen og som sitter mer på hoftene.

Kjøp en sekk som er tilpasset din ryggsekk og ditt bruk. Det er ingen sekker som egner seg like godt til all bruk og mange velger derfor å ha egne sekker til de forskjellige aktivitetene man driver mye med.

Noen kjappe tips på tampen

  • Et regntrekk beskytter sekken og innholdet mot nedbør og forhindrer at sekken hekter i trær og busker
  • Ikke la ting henge å slenge på utsiden av sekken, det gir ubalanse
  • Pakk i poser og merk de om ikke de er gjennomsiktige
  • Ha hodelykt eller lommelykt lett tilgjengelig i topplokket
  • Juster sekken godt og bruk en sekk som passer din rygg
  • Åpning i front og/eller i bunnen av sekken gjør det mye lettere å komme til innholdet
"Det viktigste er å pakke sekken og komme seg ut"

Nyhet: bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!