KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Garmin produkttester og tilbakemeldinger

Her har vi samlet noen av testene vi har gjort av Garmin produkter.

"Garmin - You'll be lost without it!"

Hvilket produkt vil du lese tester av?

Instinct 2Fenix 7Epix Outdoor 2InReach mini 2

Mest populære Garmin produkter

Se flere populære produkter

Garmin Instinct 2

Instinct 2 er en robust smartklokke med et røft design, fullspekket med forhåndsinnlastede aktivitetsprofiler for løp, sykling, svømming med mer. Dristige farger, skjerm med høy kontrast og et spesiallaget design gir liv til en tradisjonell smartklokke som virkelig vekker oppsikt. Instinct 2 kommer også med Solar-utgave med sollading og ubegrenset batteritid i smartklokkemodus dersom den får tilstrekkelig med sollading.

Marte Brun-Hansen

Har testet Instinct 2s solar
sommer 2022

Hvilken klokke testet du?

Jeg har testet "Garmin Instinct 2S Solar (Neotropisk)"

Hva likte du best med denne klokken?

Jeg visste ikke at jeg trengte en klokke på armen (spesielt ikke en fancy, digital variant) før jeg fikk mulighet til å teste Garmin Instinct 2S Solar - og jeg elsket den. Jeg liker at den er spesielt enkel å bruke fra knappene, noe jeg hadde forventet at skulle ta mye lengre tid å sette seg inn i, samt at klokken er overraskende nett rundt håndleddet. Den har også god batteritid, noe som personlig ville irritert meg om den ikke hadde det. Klokken kommer med mange gode funksjoner som jeg fant større nytteverdi av. Jeg elsker også at den er bygget for å tåle litt - imponerende nok også for aktiviteter mot sjø- og vannsport.

Noe du savnet med denne klokken?

Med mindre det finnes innstillinger jeg har oversett, hadde jeg kunnet tenke meg at man kunne velge rekkefølgen på aktivitetene i favorittlisten. Feks. bruker jeg Spotify mye og kunne tenke meg at denne ligger øverst i favoritt-listen til enhver tid, for rask tilgang. Det finnes også favoritt-funksjoner som man ikke nødvendigvis trenger tilgang til hver eneste dag, så hvis man har samlet opp mange favoritt-aktiviteter kan listen fort bli litt lang og uoversiktlig å bla igjennom på klokken. Det hadde vært fint med valgfri rekkefølge - samt en funksjon som skjuler enkelte favoritt-aktiviteter fra listen, men som enkelt kan tilgjengeliggjøres, feks. ved å trykke på et pluss-ikon / pil ned / «se alle» nederst i favoritter, for bedre brukervennlighet.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Jeg tror klokken kan være en god coach, logg og gi trenings-motivasjonen et godt løft. Jeg fikk dessverre ikke anledning til å teste ut funksjonene tilstrekkelig i den perioden jeg hadde klokken, men dersom jeg anskaffer en tilsvarende klokke gleder jeg meg til å følge med på min egen utvikling, daglig aktivitet, samt å teste ut coach-funksjonen i diverse sammenhenger. Klokken gir definitivt et positivt fokus på egen aktivitet og helse, noe som man lett kan glemme å tenke på i en litt hektisk hverdag.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

En ting som både sjokkerte meg og fascinerte meg var stressnivået mitt som klokken logget gjennom dagen. Jeg ante ikke at dette var så høyt og noen ganger sammenhengende fra morgen til kveld. Dette gjorde meg raskt mere bevisst på hva slags elementer som trigger stress for meg, og hvordan jeg kan unngå / forebygge unødvendig stress i hverdagen. Jeg verdsetter også puls-målingen og søvnkvalitets-overvåkningen stort. Føler at klokken gir deg mulighet til å bli bedre kjent med hvordan din egen kropp fungerer, og gir et godt grunnlag for å eksperimentere med elementer som kan forbedre livskvaliteten potensielt mye.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting - som håndholdt gps, apper og telefon?

Dette spørsmålet tar for seg funksjoner som jeg dessverre ikke fikk testet ut i dybden, men jeg opplevde Garmin appens detaljerte informasjon og oversikt som intuitiv å bruke, som et positivt tilskudd til et allerede godt utviklet stykke teknologi. Jeg fant det veldig praktisk å kunne besvare anrop, lese meldinger eller gi auto-svar fra håndleddet. Og klokkens GPS- og kompass-funksjon kommer godt med som en forsterkende sikkerhet til tur på sjø eller land. 

Se hva Marte syntes om Instinct 2 ↓

Jonas Rydén

Testet Instinct 2 Solar, til trening og hverdags - Juni 2022

Det var gøy med sportsklokke synes jeg, men ikke av den grunnen jeg trodde det skulle være. Jeg prøvde Garmin Instinct 2 solar i fire uker, og jeg tenkte på forhånd at jeg skulle bruke den til å følge med på hvordan jeg gjorde det på Crossfit-treningen.

Men når jeg hadde fått brukt klokken litt så ble det mer spennende for meg å følge med på med hvordan jeg sov. På appen som man laster ned til mobilen så kunne man se statistikk på både hvordan søvnsyklene så ut for natten før ­– hvor mye dyp-, lett- og REM-søvn man hadde fått, i tillegg til hvor lenge man har vært våken. Dessuten får man en oversikt over stressnivåer i løpet av natten, pustefrekvens og oksygen-nivå i blodet. Og hvis det ble for avansert så kan får man også beskjed i kortform under rubrikken Søvnkvalitet: Bra, OK, eller Dårlig. Mitt inntrykk er at det som regel stemte ganske bra med hvordan jeg følte meg etter å ha stått opp.

Det var forresten også litt kult – og praktisk – å få alle mulige typer av varsler fra mobilen opp på klokken, så jeg slapp ta opp mobilen fra lomma hver gang den suret.

Les Jonas sin test ↓

Andrew Hart

Testet Instinct 2 Solar til hverdags, tur og trening, april/mai 2022

(Teksten er enkelt oversatt fra engelsk til norsk)

Personlig, så syntes jeg de beste egenskapene med en Garmin Instinct 2 Solar er pulsmåleren, gps'en og at den har knapper fremfor touch skjerm. Pulsmåleren tilpasser seg alle aktiviteter jeg driver med, inkludert svømming og søvn. Via Garmin appen kunne jeg holde oversikt og i tillegg få tilbakemelding på hvordan jeg lå i forhold til stressnivå i løpet av dagen.

Gps'en var jeg kjempefornøyd med. Jeg var imponert over hvor raskt og presist den finner signal, noe jeg enkelt kunne kontrollere og teste med de daglige sykkelturene til jobb - det var veldig lite variasjon og en imponerende presisjon på ruta med lite avvik fra dag til dag i appen. Jeg kunne dessuten synkronisere klokken med telefonen og planlegge ruter med kart på telefonen og få frem informasjonen på klokken når jeg skulle starte turen. Da fikk jeg og oversikt over puls, tid, distanse og ruten.

Personlig så foretrekker jeg knappene på siden, fremfor en skjerm med touch. Det fungerte ypperlig med hansker og jeg trengte ikke tenke på å måtte ha rene og tørre fingre når jeg skulle gjøre noe på klokken underveis.

Det eneste jeg kanskje syntes manglet på instinct 2 var muligheten til å laste ned musikk. Men dette er ikke noe stort problem for meg, da jeg uansett foretrekker å bruke telefonen for lagring og avspilling av musikk.

Jeg er overbevist om at klokken kan være til god hjelp til trening i hverdagen. Ikke bare viser den puls og antall skritt, den kan og måle væskeinntak og oksygenmetning i blodet. Klokken har oppsett for en rekke aktiviteter som løping, turgåing og sykling, til og med golf er en egen aktivitet på klokken. Ved å bruke appen på telefonen kunne jeg holde oversikt over alle aktiviteter jeg gjorde og dessuten samle på merker når jeg oppnådde mål.

Som en hverdagsklokke var den enkel å koble opp mot telefon og ga meg en lydløs vibrasjon når telefonen ringte, om jeg fikk meldinger eller om det var noe stort som rørte seg på twitter. Jeg fikk oversikt over soloppgang og solnedgang i tillegg til værmeldinger (ganske praktisk når man planlegger å sykle til jobb 05:00 om morgenen). Søvnsporingen var morsom å følge med på og ga faktisk en litt overraskende oversikt over hvor lite dyp søvn jeg til tider fikk og ga meg en prosentvis oversikt over hvor mye søvn jeg fikk i forhold til hva som er anbefalt.

Solcellepanelet fungerte bra, klokken er robust og solid og jeg har utsatt den for alt jeg har vært med på de siste ukene. Jeg har hatt på meg klokken i snø, i ekstrem varme (jeg glemte å ta den av da jeg skulle hjelpe en smed), flere runder i svømmebasseng og den har vært med på noen lange dager og runder på jobb, rundt om på lageret til fjellsport.

Tusen takk for lånet :)

Les Andrew sin tilbakemelding ↓

Blå klokke er ny modell

Sindre Holm

Testet Instinct 2 Solar, mars 2022

Hva likte du best med denne klokken?

Jeg har Instinct Solar fra før, så jeg opplevde at mye var likt, men forbedret. Oppgraderte menyer, flere valg på hoveddisplayet og knappene føles bedre. Ellers er det meste veldig intuitivt og enkelt å sette den opp slik man ønsker. Batteritiden er også veldig god. Jeg testet ekspedisjonsmodus på en helgetur og da varer den i en evighet. Solar-funksjonen fungerer veldig godt og jeg greide faktisk å lade klokken opp fra helt tomt batteri med kun solenergi. Tøft!

Noe du savnet med denne klokken?

Det blir jo litt lett å si kart, men det er vel en av de funksjonene som gjør at denne klokken er litt mer prisgunstig enn feks Fenix-serien. Ellers har denne klokken alt jeg bruker til en ganske aktiv livsstil med hundetrening og løping.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Absolutt! Den har veldig mange forskjellige aktivitetsmoduser som ligger ferdig satt opp i menyen. Displayene i hver aktivitet kan også endres slik at du får de dataene du vil ha.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen? (Her tenker jeg på søvnsporing, restitusjon etc…)

Oh yes! Jeg er ikke verdensmester i å bruke alle livsstil-funksjonene, men jeg liker å følge med på søvnen min via klokka og puls i forskjellige situasjoner i hverdagen. For de som ønsker å dykke enda mer i egen helse via klokka er det mange muligheter.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Jeg har testet denne klokken med Garmin Alpha 50 og T5 gps-halsbånd og det fungerer utmerket. Man får standvarsel, ser avstand til hunden og hvilken retning hunden løper i med veldig bra nøyaktighet. Oppkoblingen var enkel og smertefri.

Se Sindre sine kommentarer og meninger ↓

Q&A med Kristin Karlson, Instinct 2s solar, juni 2022

Hva likte du best med denne klokken?

Jeg liker at den er liten og behagelig å ha på. Vanligvis opplever jeg treningsklokker som veldig store og klumpete, men Instinct 2s merker jeg ikke at jeg har på. Må også nevne den fantastiske batteritiden, trenger veldig sjeldent å lades.

Noe du savnet med denne klokken?

I starten savnet jeg touch screen og farge skjerm, men jo mer jeg brukte klokken, desto mer begynte jeg å sette pris på at den er slik den er. Klokken har alt av funksjoner og målinger jeg trenger, men stjeler ikke alt for mye oppmerksomhet.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Absolutt, funksjonen der analyserer treningsbelastning og anbefaler type løpeøkt for dagen (lav eller høy intensitet, anbefalt tempo og varighet) er veldig nyttig. Opplever pulsmålingen i håndleddet som mye mer presis, sammenlignet med andre klokker jeg testet.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

Opplever søvnsporing som som nyttig. Body battery funksjonen er også interessant å følge med på, det er overraskende hvor godt den stemmer med opplevd energi nivå.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Veldig bra, Garmin Connect appen blir bare bedre og bedre. Varsel fra apper som samtaler, meldinger os.v. på håndleddet er veldig praktisk, spesielt som du selv velger hvilke apper som får lov til å varsel på klokken.

Les hva Kristin syntes om Instinct 2 Solar ↓

Fenix 7

Fenix har allerede etablert seg som en av de råeste klokkene på markedet innen sin kategori og blant friluftsklokker.

Fenix passer like godt inn enten du er langt fra nærmeste asfalt eller på kontoret. Klokken har funksjoner som er geniale både i villmarken og i byen.

Kristin Folsland Olsen

Bruker Fenix 7 Solar,
2023/2024

Hva likte du best med denne klokken?

Det beste med Fenix 7 Pro Sapphire Solar er det rike spekteret av funksjoner, lange batteritid og gode passform, slik at klokken også kan brukes om natten til helsemålinger.
Jeg ser frem til å sette meg bedre inn i navigeringsfunksjonene. Da vil klokken bli et nyttig hjelpemiddel på fjellet.

Noe du savnet med denne klokken?

Jeg har kun brukt klokken en drøy måned, og hittil savner jeg ikke noe. Det dukker sannsynligvis opp ting etterhvert. Det tar litt tid å bli kjent med klokkens mange funksjoner. Enn så lenge har jeg ikke utnyttet de til fulle, så begrensningen ligger foreløpig hos meg.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Det er god pulsmåling på håndleddet. Klokken har et stort utvalg av idretter, og det er gøy å samle relevant data utfra aktuell aktivitet. 

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

I hverdagen har klokken blitt en god følgesvenn når det gjelder helsemålinger som av søvn og HRV. Klokken hjelper meg til å forstå egen helse bedre.
Jeg har også hatt nytte av info om tidevann, vær og solbane. Både til å planlegge fortøyning av båt og til å planlegge plassering av teltleir og til fotografering for å  få det rette lyset.
Betalingsappen på klokken er gull! 
Det er også fint med mulighet for musikkavspilling.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Garminappen er intuitiv og god i bruk. Det er fint å få oppsummering av økter med relevant info og rute tegnet inn på kart.
Jeg har foreløpig ikke brukt klokken sammen med håndholdt GPS, med det er noe jeg vil ha nytte av i fremtiden.

 

Se hva Kristin sier om denne klokken ↓

Jan Birkeland

Testet Fenix 7 Solar,
januar 2023

Hva likte du best med denne klokken?

Det er barnslig, men lommelykten! Det begynte kanskje som en gimmick, men det er utrolig kjekt å ha en lykt på håndleddet, spesielt om man ikke har hodelykt eller telefonen lett tilgjengelig. Selv hjemme, i en mørk garasje eller kjeller er det superenkelt å slå den på, og lyset er mer enn sterkt nok til å lyse opp et rom. 

Noe du savnet med denne klokken?

Det er vanskelig å peke på et savn siden Garmin har inkluder ‘alt’ i denne klokken. Den snakker godt med Garmin-appen og har et ekstremt utvalg av applikasjoner tilgjengelig direkte på klokken.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Absolutt, den har et ekstremt utvalg av idretter, slik at om du vil prøve noe nytt som Padel, hesteriding, hockey, innebandy eller fallskjermhopping(!) er det enkelt å samle data om dette. Det er mer morsomt å trene når du får god informasjon underveis, og den store, klare skjermen er både informativ og enkelt å kaste et raskt blikk på.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

Klokken har som sagt alt, noe som har ført til at jeg legger igjen både telefon of lommebok hjemme når jeg skal trene. Musikk kan enkelt lastes ned via Spotify-appen, og Garmin-Pay fungerer så si overalt. Faktisk har jeg ikke brukt bankkortet en eneste gang siden jeg tok klokken i bruk.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Det er lett å pare andre enheter med klokken, helt spesifikt har den vært i bruk med køllesensorer fra Garmin når jeg har spilt golf. Selve golf-appen er genial og like god på som de spesialiserte golf-klokkene, og da hjelper det at klokken kjenner igjen de 14 forskjellige sensorene jeg har på klubbene mine.

Se hva Jan sier om denne klokken ↓

Kristian Horne

Testet Fenix 7 Solar,
juni 2022

Hva likte du best med denne klokken?

Her må jeg si størrelsen tatt i betraktning den lange batteritiden. Jeg bruker til daglig en eldre modell av Fenix, og merker ekstremt stor forskjell på hvor ofte jeg må lade - selv når alt av målinger står på.

Noe du savnet med denne klokken?

Det er lite som mangler på denne klokken! Det jeg savner, må kanskje heller være tid til å bruke den mer ;-)

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Jeg opplever at pulsmålingen på håndleddet har blitt veldig bra. Tidligere var denne type måling unøyaktig, men jeg opplever at raske pulsendringer fanges godt opp, og jeg føler ikke at jeg trenger å bruke pulsbelte på denne. Kartet er også helt fantastisk!

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

Målingene for søvn, hvilepuls og body battery er artige, og i testperioden har de vært veldig nyttige. Som nybakt, småforkjølet pappa er søvnen så som så, og jeg ser at målingene på klokka er fine for å avgjøre intensiteten på treningen så det ikke blir for mye av det gode.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Garmin Connect har bare blitt bedre og bedre over mange år, og er et flott analyseprogram. Jeg er også veldig glad i hundesporings-funksjonen på Fenixene. Dette bruker jeg flittig for å følge gordonsetteren vår på jakt uten å måtte ta opp den håndholdte Garmin Alpha'en.

Se hva Kristian sier om denne klokken ↓

Bjarne Postma

Testet Fenix 7
mars 2022

Hva likte du best med denne klokken?

Jeg må nok si at batteritiden kanskje overrasket meg mest og som gjorde at jeg kunne bruke klokken uten å måtte tenke på lading. Ellers har klokka utrolig mange funksjoner som skal dekke alle behov man har. Man får utrolig bra oversikt over treningen sin og det er enklere å sette realistiske mål. Et ekstra robust kommer også godt med.

Noe du savnet med denne klokken?

Når Fenix 7 modellen først har fått touch funksjon så kunne jeg gjerne ønsket meg litt mer kontrast i skjermen og kanskje enda mer responsive. Men uansett så gjør touch funksjonen det enda enklere å betjene klokken.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Fenix 7 modellen gir utrolig mye informasjon og feedback i forhold til trening. Enten man trenger kart, eller feedback om hvor mye krefter man har igjen under økten. Jeg mener også at klokken gir en litt ekstra push til å komme seg ut og bevege på seg. Å se statistikk på ukens treningsøkter, utholdenhet og mer er spennende.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

Jeg syntes det var ganske kult å kunne følge med på søvnen og restitusjon i forhold til treningsmengden i hverdagen. Den gjør selvfølgelig alt man forventer en smartklokke skal kunne gjøre. Garmin Pay er utrolig deilig å ha, særlig når man er ute på joggetur eller sykkeltur hvor man ikke alltid har med seg lommebok.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Klokken er jo veldig responsive mtp varslinger osv. Dette gjør at man slipper å ha med seg telefon til en hver tid. GPS-verktøy og navigasjon er helt overlegen på denne klokken, man slipper å ta opp telefonen og finner enkelt frem til ting.

Les hva Bjarne tenker om Fenix 7 ↓

Epix Outdoor 2

Epix er en premium multisport og smartklokke som du kan bruke både til trening, og i hverdagen. Den har en flott AMOLED-skjerm, safirglass, ramme i titan, og opptil 16 dagers batteritid. Hold deg oppdatert med smartvarsler fra tilkoblet smarttelefon, Garmin Pay kontaktløs betaling, og musikklagring på klokken.

Forstå kroppen din bedre med helseovervåkningsfunksjoner som pulsmåling på håndleddet, pulsoksymetermåling, måling av respirasjonsfrekvens, og mer. Legg opp treningen slik du selv ønsker med over 30 forhåndsprogramerte aktivitetsprofiler, følg med på ytelsesmålinger, eller følg et Garmin Coach treningsprogram.

Kristian Tholfsen, testet Epix 2, juni 2022

Hva likte du best med denne klokken?

God skjerm med lang batteritid var det jeg likte best med klokken. Jeg opplever at batteriet varer overraskende lenge selv med en touch skjerm som har en oppløsning på 416 x 416 piksler.

Noe du savnet med denne klokken?

Nei, egentlig ikke! Klokken leverte til forventningene, og hadde alle funksjonene jeg trenger i min hverdag.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Absolutt! Ikke bare trening, men også diverse aktiviteter.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

Klokken har diverse funksjoner som hjelpe meg i hverdagen. Jeg har blant annet fått godt nytte av å måle søvnkvalitet og stress.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Klokken fungerte veldig godt i kombinasjon med telefonen min. Liker godt at den gir meg varsler og informasjon hentet fra apper på telefonen min.

Hva likte du best med denne klokken? ↓

Q&A med Malene Larsen Lussand, testet Epix Outdoor 2, mars/april 2022

Hva likte du best med denne klokken?

Jeg likte godt at det var lett å navigere seg rundt på klokken, fint å kombinere bruken av både knapper og touch. Søvnfunksjonen på Epix 2 klokken var en av mine favorittfunksjoner, hvor jeg hver morgen kunne sjekke hvordan nattens søvn hadde det vært. Batteritiden var også god, kunne bruke den i mange dager til flere aktiviteter uten at den blir tom for strøm. Designet var også noe jeg likte godt, med stor og fin klokkeskjerm.

Noe du savnet med denne klokken?

Nei, egentlig ikke! Klokken leverte til forventningene, og hadde alle funksjonene jeg trenger i min hverdag.

Føler du at denne klokken kan hjelpe deg med trening?

Ja, absolutt! Det er lett å følge med på treningsøktene underveis, blant annet med tanke på puls. Også i etterkant av treningsøktene kan man gå i detalj på hvordan økten var og hvordan man har prestert i forhold til andre økter.

Noe annet denne klokken kan hjelpe deg med i hverdagen?

Epix 2 gjør det lett å følge med på hvor aktiv man er i hverdagen. Behagelig å slippe å ha med telefonen rundt hele tiden, ettersom man får de varslene man vil på klokken, samt at man kan bruke Garmin Pay.

Hvordan fungerte klokken i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Veldig lettvint å koble Garmin appen til klokken, og man kan selv styre hvilke varsler man vil få på klokken. Likte godt at man kan se en mer detaljert rapport fra treningsøktene i appen.

Hva likte du best med denne klokken? ↓

InReach Mini 2

Hold kontakten med Inreach Mini 2. Denne kompakte satellittkommunikasjonsenheten gir deg ro i sjelen når du er på tur, uten at det går ut over ekstra vekt i sekken. Hold kontakten med omverdenen med toveis kommunikasjon, og interaktive SOS-varsler(Krever et satellittabonnement).

Du kan dele posisjonen din med dine nære ved å bruke MapShare-siden din, eller ved å dele koordinate i meldingene du sender. Med batteritid på opptil 14 dager med 10-minutters sporingsintervall, kan du være ute på tur enda lengre.

"Du er trygg hjemme, men det er ikke der du finner eventyr"

Foto: Markus Ytterdal

Foto: Markus Ytterdal

Frode Lein

Testet Inreach Mini 2

Hva likte du best med InReach Mini 2?

InReach Mini 2 har EIN lett tilgjengeleg SOS-knapp som er direkte kopla opp mot det mest profesjonelle og globale beredskapssenter for sivilt og militært personell. Den funksjonen eg er mest fornøgd med i daglig bruk er Trackback som hjelper meg tilbake til utgangspunktet når mørket fell på eller ved dårleg vêr.

Passer Inreach Mini for flere enn de som skal på de mest ekstreme turene også?

InReach Mini 2 burde være obligatorisk enhet for randonee og toppturentusiaster då dette vil vera den mest livsreddende enhet ved skred og andre ulykker. SOS-knappen sender nødsignal som beskriv deg, din lokasjon og tilkallar umiddelbar redningsenheter i form av helikopter og lokalt redningsmannskap på snøskuter eller anna køyretøy.

Hvordan fungerte den i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

I dei ekstreme eventyra mine er eg avhengig av kvalitet og bruker bare det beste. Mitt digitale økosystemet er som følger: Planlegging skjer på iPhone eller datamaskin ved bruk av karttenestene Garmin Explore og Garmin connect. Planlagde løyper og kontrollpunkt blir overførte til inReach og klokka mi Fenix 7 som i kombinasjon blir nytta til navigering. I tillegg mottar inReach oppdatert vêrmelding og selv uten mobilsignal kan eg fortsatt kommunisere med venner og familie undervegs på turen - då bruker eg iPhone som tastatur mot min inReach.

Ellers noe du vil legge til?

DEN FINASTE GÅVA
Har du ein som drar på tur i fjell og vill natur er inReach 2 den mest omtenksomme og finaste gåva du kan gi. For utanom SOS-knappen kan familie og venner til ei kvar tid sitja heime å følgja med på turen via internett.

InReach Mini 2 er liten, lett og har ein god skjerm - inga unnskyldning for ikkje å ta med. Den har batteri for ekspedisjonar som går over fleire dagar. Det er ein enhet som kan ligge klart med resten av turutstyret - uten at batteriet lader seg ut.

Hva likte du best med InReach Mini 2 Frode? ↓

Laila Reigstad

Testet Inreach Mini 2

Hva likte du best med InReach Mini 2?

Det aller beste med In Reach Mini, og som var utgangspunktet for at jeg kjøpte den, er at den har en nødknapp, slik at man kan få hjelp uansett hvor man er. Å vite at man kan få hjelp når man padler i øde områder, gir en mental ro! Men, så viste det seg at denne lille robuste dingsen også tilførte helt nye aspekter til dagliglivet på turene! Først ut er at man får oppdaterte værmeldinger direkte inn på skjermen, med dagen delt inn i fire tidsintervaller. Og så kan man jo skrive til, og få melding, av de der hjemme. Før jeg fikk InReach Mini så ville de der hjemme bare høre at alt var ok, det var nok med et lite livstegn liksom, og man trengte ikke sende det til alle, neida, da spredde min mor livstegnet! Men, med InReach Mini med på turen så får man meldinger av flere og de vil ikke lengre bare høre hvordan det går, de vil også høre hvor mye is det er på fjorden, om vi har hatt polare lavtrykk, og såklart må min mor høre om vi har nok mat! I tillegg kan man jo klare å følge med på det som skjer på hjemmefronten med barn som skal hit og dit i sommerferien, noe jeg personlig synes er viktig siden jeg er borte i 2-4 uker om gangen. Jeg følger med dem, og de følger meg gjennom å klikke på en link jeg har sendt dem der ser et kart med min lokalitet og tilbakelagte rute fordi InReach sporer min tur. Du trenger ikke dele din lokalitet, du trenger ikke melde med mange folk, for med InReach Mini bestemmer du selv hvor tilgjengelig du ønsker å være. Og fordi dingsen er så liten og må lades så sjelden, så kan man alltid ha kontakt med omverdenen uten å måtte dra på, og være forsiktig med, en svær og dyr satellittelefon.

Passer Inreach Mini for flere enn de som skal på de mest ekstreme turene også?

Absolutt! Jeg bruker også In Reach Mini når jeg er i den norske fjellheimen. Når man er på fottur så kan det hende man får litt kontakt på mobilen om man viker ut av planlagt rute og strever seg opp på en fjelltopp, men det er jo ikke særlig funksjonelt å løpe opp og ned fra en topp dersom noen i turfølget trenger hjelp og du helst skal være hos den skadde. Dessuten så er det irriterende når folk plutselig går opp på en topp der motivasjonen kun er å se om man har dekning på mobilen. Da er det mye bedre å kunne ta frem InReach Mini, og kommunisere direkte fra det stedet man er, uansett om man er i nød og må trykke på SOS-knappen, eller om man bare vi gi melding til de på hytten at vi blir tre timer seinere fordi været er så flott! InReach Mini er en veldig god turvenn straks du skal ferdes i øde terreng i noen dager. Husk at du må ha abonnement for å komme på satellittnettverket, men du trenger ikke binde deg over tid, men aktivere abonnementet kun for de månedene når du er på tur!

Hvordan fungerte den i kombinasjon med andre ting, som håndholdt gps, apper og telefon f. Eks.

Brukervennligheten med InReach Mini er veldig bra. Man trenger nemlig ikke å sitte å trykke på selve enheten. Istedenfor parrer man enkelt mobilen med InReach Mini. På mobilen har du lastet ned gratisappen Garmin Explore, og så skriver du meldinger inne i denne appen og trykker «send». Man glemmer helt at man er på satellittnett da det føles som om man sitter og trykker på mobilen hjemme på kjøkkenet! En liten sak som har blitt kommentert fra de på hjemmefronten er at når folk sender meldinger til min InReach Mini, så får de ikke noen kvittering på at meldingen er kommet frem til meg. Det kan være frustrerende dersom det er viktig.

Ellers noe du vil legge til?

In Reach Mini har på en billig måte gitt den sikkerheten som man har savnet. Man slapper mer av på turen når man vet at skulle det skje noe alvorlig ja så kommer det noen og hjelper. Likeså mye har den gjort selve turene tryggere ved at man får oppdaterte værmeldinger, man kan kontakte de der hjemme, eller kontakte noen man har lånt utstyr hos, eller man kan enkelt gjøre om tidspunkter for opphenting basert på turens utvikling. Livet i villmarken er blitt mer overskuelig, lettere å administrere, og tryggere!

Hva likte du best med InReach Mini 2? ↓

Mest populære Garmin produkter

Se flere populære produkter

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!