KundeserviceReturinfo

Bli medlem, få 30% på ditt første kjøp* Mer info her☀️🎉

Enkle råd før jakta

Gode forberedelser er alfa omega, også i jakta.
Å stikke til fjells eller skogs, med ei børse som har stått i skapet i 360 dager, er ikke oppskriften på full uttelling.
Det er dårlig jaktvett å overlate mye til flaks og det hjelper sjeldent med det nyeste utstyret om jegeren ikke er kjent med og vant med det.
Sammen med Rune Kragebøl fra jaktfeber.no gir vi deg noen enkle råd og tips for hvordan du enklere lykkes med jakta.

Ta noen turer på skytebanen

Børsa blir aldri bedre enn skytteren den ligger i henda på.
Selv om hagla traff på alt da den sist var på jakt, betyr ikke det at jegeren treffer på alt om det ikke sitter i fingrene.
En børse blir som regel mer treffsikker, jo mer den trenes med og du øker sannsynligheten for et godt skudd om du har noen lerduer på samvittigheten før du begir deg ut på fugl i flukt.

Forbered deg på terrenget

Enten du skal jakte i et terreng du er vandt med eller i et du aldri har vært i, gjør noen enkle forberedelser.
Studer terrenget du skal inn i med kart. Vær forberedt på hvordan terrenget ser ut over bakketoppen og avsjekk med kart underveis på turen.
Det gjelder å ha rett fottøy for området og ikke bli overrasket om det plutselig er en elv eller bekk som må forseres.

Ikke skyld på byttet, jaktkompisen eller bikkja

Å finne en skyldig, person, dyr eller grunn, er en mager trøst som sjelden fører noen mer enn frustrasjon med seg.
Vær samkjørt med jaktkollegaer og jakthund og vær trygg på at dere sammen har det samme målet med den samme motivasjonene.
En dårlig dag på jakt, er stort sett alltid bedre enn en vanlig dag på jobben og husk at det som regel kommer nye muligheter og sjanser.

Mest populære jaktutstyr

Se mer

Les deg opp på lover og regler

Med jevne mellomrom kommer det nasjonale endringer i viltloven, som omhandler jegere og jakten. Det er viktig å oppdatere seg og gjøre seg kjent med eventuelle endringer.
Lokale grunneiere kan og ha egne variasjoner av regelverket og en god tommelfingerregler er å alltid ha god og ryddig kommunikasjon med grunneier, uansett størrelsen på viltet det skal jaktes på.

Det kommer alltid en ny mulighet

Ikke fortvil om været eller andre uforutsette ting ikke går helt som du kanskje hadde planlagt og drømt om. Det kommer alltid en ny mulighet og det er viktig å ikke miste motivasjonen.
Om man har med førstegangsjegere eller noen med mindre erfaring er det ekstra viktig å motivere og være raus med tilbakemeldinger og ikke la en dårlig jaktdag bli noen mer enn en dårlig jaktdag.

Noen ekstra tips til hundefører

Husk å forbered hunden også på jaktsesongen. Det er viktig med godt stell av pels og klør i forkant og det kan være lurt å starte foring med høyt energiinnhold litt før jakta for å unngå diarè. Tren kondisjon og vær forberedt på dårlig vær.
Hjelp hunden til å hvile og slappe av når det er pauser, gjerne med en pose eller lignende så den holder varmen.
Husk at en hund trenger godt med drikke underveis, så ha en vannbeholder lett tilgjengelig.
Det er ikke dumt å på forhånd finne nummeret til vakthavende veterinær i kommunen dere skal på tur, om uhellet skulle være ute.

Vårt mest populære hundeutstyr

Se mere hundeutstyr

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!