KundeserviceReturinfo

Bli medlem, få 30% på ditt første kjøp* Mer info her☀️🎉

Forfatter: Lars Korvald

Lars jobber som fotograf og filmfotograf. Han elsker å bruke mest mulig tid ute i naturen sammen med venner og kamera sitt. Lars brenner for å inspirere andre til å oppleve det beste norsk natur har å by på, og har laget bloggen Trails Of Norway. Favorittaktivitetene er topptur, kiting, fridykking samt hav og elvekajakk. Høsten 2021 lanserer han sin egen TV serie om norskekysten som skal vises på NRK.
Se flere artikler på Lars Korvald sin ambassadør side

Les mer om Lars

Hva er en packraft?

En packraft er en oppblåsbar båt og veier ofte ikke mer enn at man enkelt bærer den alene, selv i oppblåst tilstand. Packraft padles enkelt med en kajakkåre, har lastekapasitet for deg og litt utstyr, er stødig og enkel å manøvrere selv for nybegynnere.

Enten det dreier seg om elver, innsjøer, hav eller fjorder, vi har alltid villet oppdage, oppleve og bruke vannveiene for å komme oss frem.

Med packraft har avsidesliggende steder blitt enda mer tilgjengelig. Der man tidligere trengte takstativ eller fysikken for tunge løft og bæring fra vann til vann, er det nå mye enklere for alle og enhver å ferdes.

Forskjellen på kajakk og packraft

En packraft er en mindre farkost, som er enklere (og delvis og laget for) å transportere enkelt alene.
Der kajakker ofte er laget i harde materialer som glassfiber er packrafter laget i oppblåsbare materialer og de kan pakkes ned i sekken når den ikke er i bruk.

Packrafter er bredere i fasongen, ikke like retningsstabile som de fleste kajakker, men desto enklere å padle der det er lite plass. Fasongen gjør og at packraften ofte føles stødigere og mer stabil mot kantring.

En kajakk har ofte lasterom som er tette, der en packraft er mer som en flåte hvor utstyr som sekk og pakkposer lastes oppå.

Packraft til tur og fiske

Packrafter er ofte mer solide og slitesterke enn de fleste tror før de har testet en. Båtene egner seg derfor perfekt for norsk natur og tåler en del tøff bruk.

Ved korte transporter fra vann til vann så kan man enkelt feste båten på sekken og frakte den ferdig oppblåst eller pakke den ned og putte den i sekken. Med litt trening fester man sekken og båten på en måte så alt henger sammen også når man padler og overgangen fra vann til land og tilbake til vann går smertefritt og raskt.

"litt reparasjonsutstyr vil alltid være en enkel forsikring"

Å fiske fra en packraft er en vanlig og utbredt aktivitet og mange syntes det er betydelig stødigere enn for eksempel en kajakk. Om man går inn for å lage hull i en packraft, så får man det selvfølgelig til -- men fiskekroker og utstyr er sjeldent nok til å punktere båten. Skulle man allikevel være uheldig, er det fult mulig å gjøre enkle reparasjoner også i felt, så litt reparasjonsutstyr vil alltid være en enkel forsikring.

Packraft på havet og på innsjø

Packraft er i utgangspunktet laget for å skulle padles tett på land men om været og bølgene tillater det kan man også søke de mer åpne sjøene eller havet på jakt etter dypere vann og større fisk.

"Husk sikkerhetsutstyr og flytevest"

Packrafter tåler saltvann og det er ingenting i veien for å bruke en packraft både i innsjøer og i havet.
Husk sikkerhetsutstyr og flytevest, følg med på vær og vind så du ikke blir overrasket på turen inn til land igjen.

Utstyr som er lurt å ta med i packraften

Packrafter har ofte lastekapasitet mellom 150 og 200 kilo, så det er som regel god plass til å ta med både utstyr og hund om man ønsker det.

  • Flytevest eller redningsvest
  • Vantett pakkpose for mobiltelefon
  • Lappesaker og eventuelt utstyr til reparasjoner
  • Et lite tau for å binde fast åren
  • Hjelm, om du skal padle i elver eller i bølger der det er mulig å falle ut og eventuelt treffe bunnen
  • Lykt eller lampe, som lanterne om det blir mørkt. Greit å forsikre seg om at andre båter og kan se deg

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!