KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Baltic

Din sikkerhet, på og ved vann

Liten eller stor, sommer eller vinter, båtvant og svømmedyktig eller helt fersk - Vann er en utrolig fin arena for oss mennesker å befinne oss i.
Vær trygg ved og i vannet med det rette hjelpemiddelet.

For mennesker

Se mer

Hvilken type flytemiddel?

Det er viktig å ha riktig verktøy til den rette jobben. Du skal være trygg på at flytemiddelet ditt gjør det du forventer av den og samtidig må du være klar over begrensninger.

Alle flytemidler kommer med et gitt tall i oppdrift, dette forteller deg hvor mye vekt det vil kunne holde flytende i vann.

 

Flytevest eller redningsvest?

Redningsvester er flytemidler som aktivt snur kroppen riktig vei og som holder hodet ditt over vann om du er bevistløs. Dette er også nødvendog for alle som ikke er svømmedyktige.

Flytevester eller andre hjelpemidler fordrer at brukeren kan svømme og orientere seg i vannet på egenhånd. 

Flytejakker og dresser

Disse er populære for de som jobber på vannet, spesielt når det er kaldt i lufta. De har ofte en isolerende effekt og, men vær klar over at den ikke holder deg tørr om du skulle falle i vannet, så ikke forveksle den med en tørrdrakt.

 

Kajakk

Kajakkpadlere, som kanskje ruller eller får en bølge skyllende over dekket, bør ikke ha vester som automatisk blåses opp. Mange foretrekker vester med lommer for småsaker og vester som sitter relativt tett på kroppen for best bevegelsesfrihet.

Oppblåsbare

Disse vestene blir stadig mer populære. De er mindre, nettere og bygger ofte mindre på kroppen. De har en funksjon som gjør at de blåses opp automatisk om du skulle falle i vannet. De egener seg derfor ikke til f.eks 

For hund

Se mer

 

Vest til hund og katt

Selv om mange hunder og katter er flinke svømmere, er det akkurat som hos mennesker viktig å utstyre firbente med riktig flytemiddel. Bruk av flytevest vil dessuten kunne øke trivselen til mange dyr i båt eller ved sjøen. Husk at selv en svømmedyktig hund kan oppleves håpløst vanskelig å løfte ombord i båten om den ikke har på seg en vest med håndtak.

Oppblåsbare vester

Vester som blåses opp enten automatisk når de faller i vannet eller ved at man trekker i en utløsermekanisme blir stadig mer populære. De er ofte mindre og lettere enn tradisjonelle vester og gir større bevegelsesfrihet.

Gasspatronen i skal kontrolleres jevnlig, det samme med sikkerhetsstiften og den manuelle metoden før å utløse patronen. En gang i året skal vesten sjekkes nøye, blåses opp og eventuelt bør patronen byttes.

Vedlikehold

Uansett, om du har vest som blåses opp eller et plagg med innebygde flyteelementer, så er det viktig å følge modellens anbefalinger og retningslinjer. Et godt vedlikehold vil kunne forlenge levetiden og gi deg et flytemiddel som fungerer bedre.

Sol, salt og bruk tærer på produktet, så husk å skyll av salt, hold det rent og ikke utsett materialene for sterke vaskermidler eller annet som kan slite unødvendig på materialene.

 

Se alt fra Baltic

Se mer innhold

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies