KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Icebreaker i 30 dager

Merinoull i 30 sammenhengende sommerdager

Fjellsport-ansatt, Sindre Holm, ble utfordret av Icebreaker til å bruke tskjorter og longsleeves i ull gjennom hele mai 2024.

Sindre var av natur litt skeptisk til å bytte ut sine tradisjonelle t-skjorter i bomull, men han gikk inn i utfordringen med åpent sinn. Ble han overbevist? 

Podkast

Vi har laget en egen episode i fjellsportpodden der Sindre tar en prat med Josh Vaughan og Stian Nordby fra Icebreaker i studio.

Sindre var skeptisk til "hypen" rundt t-skjorter i ull. Forholdene lå til rette for en grundig og ærlig test. Her kan du høre praten rundt fordeler og ulemper med t-skjorter og longsleeves i ull.

Varme

Mai 2024 ble en veldig varm måned og forholdene lå dermed til rette for en skikkelig test. Sindre brukte tskjortene på kontoret, på leteaksjoner, på løpeturer, på fjellturer og faktisk under bunad. Man kunne jo ikke jukse på selveste 17.mai? Icebreaker sendte 7 forskjellige t-skjorter og longsleeves til Sindre. Noen var beregnet for hverdag og noen var beregnet for løping.

"Jeg var rett og slett redd for at ull i alle settinger skulle bli for varmt. Jeg fikk delvis bekreftet min mistanke når det kom til innendørsbruk på kontoret, men aldri utendørs. Der kom virkelig temperatur-reguleringen til ull til sin rett. Knallbra!"

Løping og trening

I starten av mai var Sindre påmeldt Hagemanns Backyard Ultra. Det er et løp som rett og slett varer så lenge man vil. Om man har et plagg som gnager så vil det fort bli synlig, vondt og ekstremt plagsomt i en slik setting. Her brukte Sindre Icebreaker 125 Zone Knit.

"Jeg opplevde NULL gnaging og irritasjon med plaggene i de 7 timene jeg løp. Helt enestående! Det må ha blitt lagt ned veldig mange timer med utvikling og detaljfokus"

Den beste allrounderen

"Om aktuelle myndigheter hadde kommandert meg til å bruke én bestemt t-skjorte resten av livet så hadde det blitt Icebreaker Men Merino 150 Tech Lite Iii Ss Tee Midnight Navy. 
Den kan man bruke til alt fra kontoret, løping, turer++."

Lukt

Som mange vet er naturlig resistens mot lukt én av de store fordelene med ull. Sindre sin erfaring var at dette stemte godt. 

"Det er ganske elegant å løpe i en t-skjorte den ene dagen, henge den til lufting utendørs på natta og kunne bruke den på kontoret dagen etter uten at kollegaene (såvidt jeg vet) ble plaget av svettelukt"

Bærekraft

Vi kommer ikke unna dette punktet og det er bra! Icebreaker legger ned et veldig stort arbeid for å gjøre produksjonen rundt produktene sine på den mest bærekraftige måten. Mikroplast finner man på skremmende mange steder og de stammer naturlig nok ikke fra ull

"Særlig på trening opplevde jeg at gapet mellom syntetplagg og ull nærmest er tettet. Zoneknit-plaggene kjennes ut som syntetprodukter og det blir jo mer og mer aktuelt å kutte ut syntetprodukter når vi ser hvor miljøet er på vei. Her er Icebreaker fremme i skoa med å lage gode erstattere."

Konklusjon

Sindre ble veldig positivt overrasket over hvor komfortable t-skjortene fra Icebreaker var. Han kommer nok ikke til å bytte ut hele beholdningen av t-skjorter i bomull med t-skjorter i ull, men har gått fra å bruke ull 0 dager i uka til å bruke ull ca 3 ganger i uka. Det er en stor forbedring!

+ Lukt
+ Allsidighet
+ Ingen gnaging på lengre løpeturer
+ Bærekraft

- Kan miste litt passform når det blir svett
- Blir noen ganger for varmt, særlig innendørs
- Kragen kan bli litt hengete

Populære kategorier

Icebreaker til herre

Se alt fra Icebreaker

Icebreaker til dame

Se alt fra Icebreaker

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies