KundeserviceReturinfo

Sjekk ut våre aktuelle rabattkoder! 🧡

Guide til ullundertøy og superundertøy for vinterglade eventyrere

Finn din favoritt blant høstens kolleksjon fra Kari Traa

Hvis du kjenner til Kari- merket, vet du att vi liker ullundertøy. Det er vårt #1 plagg for et aktivt utendørsliv. Du har sannsynligvis brukt ullundertøy eller superundertøy på et tidspunkt hvis du har vært utendørs når det er kaldt.... Det kalles ofte stillongs, longs, eller skiundertøy. Ullundertøy er et lag som er tettest på huden for å holde deg varm. 

Hos Kari Traa vet vi at dere jenter er forskjellige - også hvordan dere er utendørs - så dere trenger forskjellige ull- og superundertøy for forskjellige aktiviteter. Vi vet hva du vil ha! På Fjellsport tilbyr vi tre forskjellige typer baseplagg i forhold til dine vinteraktiviteter:

  • Love to Stay Hot: Love to Stay Hot: 100 % merino ull. Varmt, mykt og naturlig motstandsdyktig mot lukt.
  • Love to Feel Free: Naturlig blandet stoff. Mykt, slitesterkt og pustbart.
  • Love to Go Wild: Performance. Hurtigtørkende, fukttransporterende og ytelsesoptimalisert.

Her er alt du vil vite om denne typen super- og ullundertøy - slik velger du det riktige baseplagg for ditt vintereventyr. 

Ullundertøy

Ull er veldig viktig for oss som er norske. Vi er nesten besatt av dette materialet da det regulerer temperaturen på en naturlig måte, og sørger for at din kroppstemperatur alltid er på et komfortabelt nivå i forhold til omgivelsene. Det kjøler deg ned på varme dager, og isolerer deg på kalde dager. Det har også en unik evne til å holde deg varm, selv om det er fuktig. Ull kan holde på opp til 30 % av sin egen vekt i fukt og fortsatt føles tørt mot huden. 

Vi bruker bare den fineste lofrie Merinoullen i produktene våre. Dette betyr at vår ull verken klør eller er ubehagelig å ha på. Den er supermyk fordi vår merinoull har lengre og tynnere fibre enn andre typer ull. Dette gjør at plaggene føles silkemyke og lett for huden. 

Et ullundertøyplagg i 100 % ull er aldri feil for noen aktiviteter om vinteren. Hvis du er i skibakken hele dagen, skal gå en tur på truger, eller til og med kjøre snøscooter til hytten din, så er 100 % merinoull et sikkert valg på en kald dag - hele dagen. Hvis du vil ha 100 % merinoull, kan du gå for et av ullundertøyene våre i kategorien Love to Stay Hot som for eksempel våre favoritter Smekker HZ and Smekker Pant

Love To Stay Hot

Naturlig blanding

Du kommer aldri til å gjette hva hemmeligheten bak vår supermyke baseplagg i Natural Blend er... Det er tremasse! Det er riktig. For å lage våre natural blend baseplagg, kombinerer vi ull med Lenzing Modal® for å få et supermykt baseplagg som også er bærekraftig. Win-win. 

Lenzing Modal® er produset av bærekraftig skogsdrift der tremasse fra bøketrær blir gjort om til fibre (du kan lese mer om hvorfor vi elsker Lenzing® Modal Fiber på bloggen vår). Vi blander disse fibre med ull for å lage et mykt materiale som er varmt, naturlig motstandsdyktig mot lukt og som puster. 

Vår Natural Blend baseplagg er bygget for varme og komfort og perfekt for solrike skidager med blå himmel, eller avslappende hyttedager. Hjerte HZ og Hjerte Pant er en favoritt i vår Love to Feel Free-kolleksjon, med en klassisk og sporty Jacquardstrikket mønster og en smal silhuett.

Love To Feel Free

Superundertøy

Vi elsker følelsen av superundertøy i Performancekategorien. De er laget av polyester og elastan. Dette er for jenta som elsker å strekke ut! Dette supermaterialet med stretch tørker raskt og holder fukten ute og er perfekt for å ha under andre lag. Dette lettvektsplagget er best for høy aktivitet i den tidlige høst/vintersesongen eller for aktiviteter om våren og sommeren. Du kan vurdere et ekstra lag om høsten og vinteren hvis du er en av de som pleier å være kald. 

Vårt beste forslag er Stil HZ and matchende Stil Pant er perfekte hele året rundt, og er en del av vår Love To Play Performance superundertøyserie. 

Love To Go Wild

Mest populære fra Kari Traa

Se mer

Nyhet: bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!