KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Valg av telt

Telt er noe av det viktigste utstyret vi har med oss ut på tur, og det kan være vanskelig å finne et telt som passer bra til alle anledninger. Det er mange forskjellige valg og mange modeller å velge mellom. Det beste tipset er å velge en modell som passer best til den aktiviteten du tenker å gjøre oftest.

I denne guiden vil vi gi deg noen tips som forhåpentligvis kan hjelpe deg i ditt valg av telt.

Hvilken størrelse bør jeg velge?

Når det gjelder valg av størrelse på teltet er det et par ting du bør vurdere. Navnet på teltet forteller deg ofte hvor mange personer som får plass i teltet. Se gjerne på målene på teltet da liggeunderlaget du har tenkt å bruke må passe både i lengden og i bredden. Når det gjelder tunneltelt er det mange som velger å oppgradere til en 3-manns modell selv om det er kun 2 personer som skal sove i teltet. Den ekstra plassen blir vanligvis satt pris på sånn at du har plass til et bredere liggeunderlag, og den ekstra plassen kan også brukes til å oppbevare noe av utstyret du har med deg på tur.

Kjappe tips!

 • Fjellvandring = Tunneltelt
 • Padling = Kuppeltelt
 • Basecamp/Camping = Større campingtelt og lavvo

Skal jeg bære teltet med meg eller skal det brukes mer som basecamp?

Nedenfor kan du lese om de ulike fordelene med de ulike telttypene.

Tunneltelt

Skal du bruke teltet til flest turer i fjell eller skog og mark, anbefaler vi at du velger et tunneltelt. Da får du et telt som tåler vind og vær, har mye plass i forhold til vekt, og den ekstra store plassen i apsisen er gull verdt til å oppbevare sekken eller skoene i. Som oftest setter du opp både innerteltet og ytterstoffet sammen med et tunneltelt. Dette er spesielt bra på dager da været er dårlig.

 • Lavere vekt i forhold til plass
 • Inner-og yttertelt kan settes opp sammen
 • Vindbestandig
 • Store apsis

Dome Telt

Hvis du vet at du skal bruke teltet ditt på plasser der det kan være vanskelig å få jordpluggene ordentlig ned i bakken, for eksempel ved padling, er det bedre å velge et kuppeltelt. Fordelen med et kuppeltelt er at det er selvbærende og man får som regel 2 innganger og større takhøyde. Siden teltet er selvbærende trenger man ikke jordplugger for at teltet skal stå opp av seg selv. Perfekt hvis du skal campe på steiner, sand eller en hard overflate.

 • Trenger mindre lagringsplass
 • Vanligvis 2 innganger
 • Selvbærende = Står av seg selv
 • Høyere under taket

Campingtelt og Lavvo

Er du ute etter mer komfort når du er på camping og ikke har tenkt å bære med deg teltet over lange avstander, er et større campingtelt det opplagte valget. Campingtelt og lavvo veier litt mer og har større pakkvolum, men her får du mye plass og vanligvis ståhøyde i teltet. Husk at et campingtelt eller lavvo trenger en større flate for å settes opp på best mulig måte.

 • Ståhøyde
 • Mye plass
 • Gode ventilasjonsmuligheter

Kjappe tips!

 • Sett opp teltet hjemme før du drar ut på eventyr. På denne måten kan du se at alle delene er der og at teltet er komplett. Du øver også på å sette det opp, og det kan være bra om du ønsker å få opp teltet raskt i dårlig vær.
 • Slå alltid opp teltet riktig, bruk alle festepunktene og stormlinjene. Det er bedre å ligge i soveposen om natten enn å måtte løpe ut for å forankre teltet.
 • Hvis du trenger å ta et telt ned i regnvær. Koble om mulig innerteltet fra ytterstoffet og pakk det i egen bag før du begynner å ta ned teltet. På denne måten beholder du ditt innertelt tørt.

Teltstell

Tar du vare på teltet ditt, holder det sesong etter sesong.

 1. Rengjør teltet før oppbevaring. Børst av alt smuss og sørg for at teltet er helt tørt før du legger det bort til oppbevaring
 2. Bruk kun lunktet vann og en svamp til å rengjøre teltet, ikke bruk vaskemidler eller kjemikalier.
 3. Ved rengjøring av teltet, benytt anledningen til å se etter tegn på slitasje
 4. Rengjør teltbuer og jordplugger med lunket vann
 5. Sjekk at glidelåsene er rene sånn at skitt ikke ødelegger glidelåsene. Voksing av glidelåser holder smuss unna og gjør den lettere å lukke
 6. Sørg alltid for at teltet er klart for neste tur før du pakker det ned. Tell jordplugger og sørg for at alt er i god stand
 7. Sørg for at teltet er helt tørt før du pakker det ned. Luft gjerne teltet ute, men heng det helst til tørk innendørs for å beskytte ytterstoffet mot solens sterke stråler
 8. Ved oppbevaring bør du helst ikke pakke teltet ned i pakkposen, brett heller teltet løst og oppbevar det på et tørt og kjølig sted

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies