KundeserviceReturinfo

NÅ: -25% på ditt neste kjøp* Kode: VINTER25. Les mer

Barn i pulken

Mange barn får sin første skitur i en pulk. Her har man gode forhold for å gi barna en fin opplevelse av vinter, snø, ski og natur.
Om du er usikker på hvilken pulk som passer for deg, så har vi laget en guide som hjelper deg med det.
Med enkle forberedelser kan pulken bli et varmt, godt beskyttet og trygt sted å oppleve vinterfjellet for barn. For de litt større barna kan det være et kjærkomment hjelpemiddel om man går tom for krefter og trenger litt hjelp for å komme seg hjem etter å ha startet dagen med ski på bena.
Skal du på lengre tur så er det greit med noen tips til hvordan du pakker pulken best mulig for å holde den stødig og stabil.

Hold barnet varmt

Det er viktig å huske på at selv om du svetter og sliter foran pulken, så kan det bli ganske kaldt å sitte stille bak i pulken. Når man sitter stille blir man fort kaldere enn om man går på ski og om man ønsker å gi barna en fin opplevelse er det er viktig å sørge for at de er varme og lune.
Et godt isolert underlag mot bunnen av pulken er viktig, bruk gjerne et skinn, et sitteunderlag eller en ekstra pute. Akkurat som i en barnevogn så vil en sovepose være enkel og effektiv for å dekke barnet. En annen fordel med soveposene er at man enkelt kan plassere barnet i soveposen inne, før man løfter både pose og barn i pulken. En god lue, og votter er viktig, spesielt om barnet er våkent og liker å ha armene ut av posen. Solbriller eller skibriller gir øynene en god beskyttelse både mot vind og mot det sterke lyset som reflekterer fra snøen. Husk briller selv om det er overskyet.

Gå i barnevennlig terreng

Hverken bratte oppover eller nedoverbakker er særlig komfortabel når man sitter i pulk. Noen bakker er kanskje artige, men ikke for bratt. Alle humper og kuler som du enkelt sklir over med litt svikt i knærne kan føles ganske så harde og skarpe når man sitter i pulken. Det skal ikke en veldig stor hump til, før pulken gjør et lite hopp. I veldig skrått terreng kan pulken tippe, så gå heller rett opp bratte kneiker eller bakker for å holde pulken stødig.

Ta med ski og akebrett

Om man har barn som er så store at de kanskje liker å komme litt ut av pulken underveis, oppsøk noen fine bakker som barna kan kjøre ned på ski eller kanskje du har med et akebrett som barnet kan leke med i nedoverbakkene. Pulken kan og være til stor hjelp for barn som blir litt lei og trøtte underveis å trenger en liten pause. Mange kan kanskje starte fra hytta om morgenen med ski på beina og returnere i pulk etter en lang dag på ski.

 

Nyhet: bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!