KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Hva er truger og hvorfor har det blitt så populært?

Truger gjør det mye enklere å gå på snø, med større flate enn bare med sko så du har bedre bæreevne og derfor holder du deg stort sett oppe på snøen istedenfor å synke langt ned.

Vi har et godt utvalg av truger og tilbehør på Fjellsport.

Truger har en tradisjonsrik plass i norsk friluftsliv, også fra tiden før friluftsliv ble rekreasjon og naturen var en arbeidsplass.

Forskjellige truger kan tilby forskjellig bæreevne og noen passer bedre for myk og dyp snø, andre for hardere snø og kanskje og for brattere terreng.
Det finnes og egne truger tilpasset barn.

Et par staver kan være lurt å bruke sammen med truger. Teleskopstaver med store trinser vil nok være det mest hensiktsmessige om du skal gå i løs snø og utenfor løyper.

Mest populære truger

Se mer

Hvem passer truger for?

Truger passer for alle, som skal ut å gå i snøen og ikke ønsker å synke langt ned i snøen. Noen truger gir og et mye bedre feste på hard snø og skare og noen truger er og perfekte for de som skal på topptur. Truger har tidligere og blitt brukt på hester.

Hvorfor velge truger fremfor ski?

 • Tar mye mindre plass i bilen eller i boden
 • Enklere å snu seg rundt med når man går
 • Enklere å gå i kupert terreng
 • Bedre bæreevne i dyp snø
 • Mer kontroll i nedoverbakkene
 • Noen truger har betydelig bedre feste i oppoverbakkene
 • Noen truger har og helløftere som gjør det enklere å gå i motbakke
 • Kan enklere festes på sekken om du vil kjøre ned på snowboard eller ski :)
 • Veldig stødig og stabilt, krever lite trening og forkunnskap
 • Krever ikke egne støvler

Teleskop turstaver

Se fler

Hvilke truger skal jeg velge?

Kanskje har du en ide om du skal bruke trugene mest på flatmark eller i brattere lende?
I bakker er det veldig lurt med helløfter og et godt grep er viktigere enn om du skal labbe rundt på flatmark. Skal du bruke truger i snøtunge områder er det viktig med god bæreflate.

Husk at trugene skal bæres med deg, enten på sekken eller på bena, så vekt er alltid viktig og vil kunne utgjøre stor forskjell når du går med de over tid. Det finnes og egne truger som er tilpasset barn, de er lettere og litt mindre da de ikke er laget for å holde like tunge brukere.

Foto: Scott Rinckenberger

Skal truger være lange, smale, brede, korte, lette eller tunge?

Bredde og lengde: Smale truger er ofte enklere for de med kortere ben og damemodeller kjennetegnes ofte ved at de er noen smalere. Det gjør det enklere å gå, uten å slå trugene inntil hverandre.

For dyp snø er flatearealet på trugene viktig. Jo bredere trugene er, jo kortere kan de være for å oppnå den samme overflaten. Kortere truger er enklere å håndtere i trange passasjer og i svinger, men blir de for breie, blir man gående å slå de inntil hverandre - det er selvfølgelig heller ikke optimalt. For lange truger blir igjen tungvinte og lite praktiske i kupert terreng og inne blant trær og busker.

Vekt: Man skal tross alt bære med seg trugene, så de bør være så lette som mulig - uten at det går på bekostning av slitestyrke og holdbarhet. Skal du gå mye på skare og hardt underlag - så er nok truger med stålkant og solide materialer det beste.

Hvordan det gikk da Hella testet truger for første gang?

 • Ble du overrasket over noe ved truger?

Jeg ble overrasket over hvor bra de faktisk fungerer! Jeg visste jo at man unngår å synke dypt ned i snøen – men ble allikevel overrasket og imponert over hvor bra de funket, spesielt ved siden av en som ikke brukte truger.

 • Hvem passer truger for?

Truger passer for hvem som helst! De er enkle å ta av og på, lette å gå med, og med staver i tillegg gir det god støtte slik at du unngår å falle når det er mye snø eller glatt.

 • Vil du prøve igjen?

Vil absolutt prøve det igjen! Jeg er ikke fan av å gå i ulendt terreng med masse snø, men det blir enklere og en bedre opplevelse med truger. Perfekt på hytta og i skogen.

Se mer innhold

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies