KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Ull - Det naturlige valget

Et tradisjonelt og gammelt materiale med moderne og tidløse løsninger og muligheter

Devold, Aclima, Johaug og Gridarmor er alle produsenter av tradisjonelt ullundertøy såvel som tykkere plagg som gensere og bukser laget av ull.
Vi nordmenn er glade i ullundertøy, fra liten til stor. Flere og flere bruker ull hele året og ull er ikke lenger bare forbeholdt kaldt vær eller friluftsliv.

Vi har og en egen guide for valg av rett undertøy fra Aclima.

Ullgensere og strikkejakker dame

Se flere

Ull til alt, alltid

Moderne ull er kløfri og myk, kan vaskes på høyere temperaturer er slitesterk og har moderne egenskaper og utseende.
Ullundertøy er ikke lenger bare ensfarget og i mørke farger. Det finnes et større utvalg også av undertøy som truser, boxere og topper til både dame og herre i ull og undertøy kommer i farger, fasonger og design som passer de fleste.
Høy hals, korte eller lange ermer, glidelås, tommelgrep og netting er bare noen av mulighetene med ull i dag.

Hvor tykt undertøy er passe og hvordan måle?

De fleste produsenter oppgir materialtykkelse i form av gram per kvadratmeter. Vi kan si at 200g/m2 er tradisjonell tykkelse, så 120 blir tynn ull som egner seg godt på sommeren og 600g/m2 er tykkere genser eller bukse og egner seg bedre vinterstid eller som ytterjakker

På bildet ser vi Aclima Reinforced Mockneck til dame, med en materialvekt på 149g/m2, med forstrekninger  på skuldrene og laget i 100% merinoull. Perfekt for aktivitet, med gode ventileringsmuligheter i halsen.

Ullgensere og strikkejakker herre

Se flere

Vask av ull

Det meste av ullundertøy kommer i dag ferdig vasket og krympet fra produsent, så det kan fint vaskes på 40-60 grader uten at det blir en merkbar størrelsesforskjell. Følg alltid produsentens vaskeanvisning og bruk gjerne et flytende vaskemiddel som er skånsomt også mot naturen.
Ull har naturlige lukthemmende egenskaper, det er ofte enkelt å vaske av flekker kun med klut og ofte vil det være tilstrekkelig å lufte plagget godt (gjerne utendørs) for å få det rent.

Det meste av ull kan i dag fint vaskes i maskin, om enn på en noe lavere temperatur. De fleste maskiner har eget program for ull og er skånsomme mot plaggene dine. Mye ull kan og bør og impregneres, da blir de betydelig mer motstandsdyktige mot skitt, smuss og fuktighet.

Populær impregnering

Se mer

Ull mot huden, som innerste lag

Ull egner seg godt som et lag om du kler deg etter lag på lag prinsippet og er effektivt både til å varme, ventilere og for å transportere fuktighet ut fra kroppen. Moderne ull er dessuten myk, kløfri og komfortabel mot huden. Kjøper du ull på fjellsport, kan du være helt sikker på at vi stiller som krav at all ull som brukes både i vår egen produksjon og i de merkene vi kjøper inn, skal være fra produksjon der mulesing ikke brukes.

Du finner en oversikt over vårt ullundertøy og superundertøy her.

Se mer innhold

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies