KundeserviceReturinfo

NÅ: -25% på ditt neste kjøp* Kode: VINTER25. Les mer

Hvordan fjerne flått

  • Bruk helst en pinsett eller flåttfjerner. Har du ikke, bruk fingrene
  • Ta tak helt inne ved huden, forsøk å ikke klem kroppen til selve flåtten
  • Dra rett ut. Voksne flått flott kan med fordel vris litt samtidig
  • Vask og legg på litt desinfiserende sårsalve om man har

På bittstedet er det helt normalt med en lite rødt merke når man har fjernet flåtten, som etter et myggstikk, kan det klø litt.
Om man utvikler et utslett med en diameter over 5cm som sprer seg ringformet utover huden bør man kontakte og oppsøke lege. Dette kan forekomme opp til 30 dager etter å ha blitt bitt.
Ved symptomer som hodepine, slapp, muskelsmerter, lammelser eller feber kan og være tegn på boreliose og man bør kontakte lege.

Her er en video fra FHI, som illustrerer effektiv fjerning av flått

Forebyggende tiltak og beskytt deg selv

Flåtten trives best i høyt gress og busker, så i områder med mye flått kan det være lurt å i størst mulig grad følger stien fremfor å gå i høyt gress og kratt. Lange bukser, gjerne i kombinasjon med sokker vil kunne holde flotten borte og man kan og smøre bukseben og sokker med myggmiddel som inneholder DEET eller Icardin på klærne.
Flåtten er liten og kan være vanskelig å identifisere, let derfor nøye på kroppen etter å ha vært i områder med mye flått.

Flåtten foretrekker varme og steder på kroppen med tynn hud, så armhuler, knehaser, bak øret og lyske vil være ekstra utsatt for å tiltrekke seg flått.

Mygg og insektbeskyttelse

Se mer

Populært førstehjelpsutstyr

Se mere

Nyhet: bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!