KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Sovepose for barn

Også de minste skal være med på tur og som for oss voksne, er det viktig med en god natt søvn. Første skritt på veien dit er for de fleste å starte med en god sovepose og et godt underlag. Nå skal vi se på noen ting du bør tenke på nå du leter etter sovepose for barn.
Vi har og en egen side med tips og råd for valg av sovepose for voksne. På denne siden, skal vi heller fokusere litt på valg av soveposer for barn

Fjellsport har et godt utvalg av både utstyr og klær for barn  som ønsker å være med på utendørs eventyr

Hvor varm sovepose trenger barn?

De fleste soveposer kommer i dag med en ganske så standarisert og anerkjent standard for måling av temperatur. De aller mest ekstreme soveposene, barneposer og lakenposer er utelatt fra disse testene, da det fort kan bli feil målinger og resultater. Barneposer er derfor ofte ikke merket med temperatur, noe som kan gjøre det vanskeligere å velge sovepose på vegne av barn.
Ekstreme vinterposer for barn finnes ikke, av den enkle grunn at markedet ikke er stort nok. Så om du ønsker å ta med barn ut å sove i sovepose i -20, så er det best med en voksenpose med enkle tilpasninger.

Mest populære soveposer for barn

Se flere soveposer

Noen enkle råd for en varm natt

  • Det er enkelt å lufte ut og kjøle seg ned i løpet av natten, så en sovepose som heller er litt for varm er bedre enn en som litt for kald
  • Et teppe, en ekstra sovepose eller en jakke oppå soveposen hjelper mye
  • Mye av kulden kommer fra bakken, spesielt vinterstid og på frossen mark er det viktig med god isolasjon mellom posen og bakken så husk et underlag med god isolasjonsevne
  • Bruk en tett vannflaske eller en varmeflaske. Legg den ned i posen ti minutter før barnet kryper i posen, så er den varm og lun når det er leggetid. Pass på å bruke en helt tett flaske og pakk den inn i noe om den er for varm til å ha rett mot huden

Husk at en god natt søvn ofte legger grunnlaget for en god dag, så sørg for at barna får en god, varm natt. Å sove med lue kan være lurt om det er kaldt i luften og selv med soveposer, er det betydelig varmere å ligge inntil hverandre.

Foto: Sydvang

Hvor lang sovepose trenger barn?

Som for voksne er det greit å ha en sovepose i riktig størrelse. En for kort og liten pose gjør at skuldre og hode ofte havner på utsiden av posen. De blir og ofte trange i fotenden og gjør det vanskelig å bevege seg inne i posen.
En pose som er for stor blir fort kald. Den gir for mye tomrom og plass som må varmes opp unødvendig.

  • Om soveposen er for lang, fest en strikk i fotenden for å stenge av den nederste delen
  • IKKE putt vått og kaldt tøy i bunn av soveposen for å forsøke å tørke det
  • Fest løse strikker rundt midjen i soveposen om den er for romslig. For mye plass i posen blir kaldt
"En pose som er for stor blir fort kald"

Hva annet bør jeg tenke på med en barnepose?

Om barnet er uheldig å har et uhell i soveposen om natten, så kan det fort bli en særs ukomfortabel natt neste natt. Ha derfor retrettmuligheter eller en back up løsning klar om dere er på tur i flere netter.
Alle soveposer tåler vask, men barneposer har kanskje ekstra behov for en vask i ny og ned. Fiberposer er generelt enklere å vaske enn soveposer fylt med dun, så det er et enkelt argument for å velge syntet fremfor dun til barn.

  • Vognposer fungerer fint som sovepose for de minste og vice versa
  • En lakenpose gir ekstra komfort og varme
  • Et par løse sokker eller tøfler vil kunne øke varmen og gjøre det enklere om man skal ut å tisse på natten
Se all soveposer for barn

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!