KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Hvordan pakke pulken

Når man pakker en pulk, enten det er for lang eller kort tur, så er det noen ting som er litt ekstra kjekt å tenke på. Om du er usikker på hvilken pulk som passer for deg, så har vi laget en guide som hjelper deg med å finne riktig pulk. Noen pulker er helt åpne (trasportpulker og sklibrett) andre har et allerede montert trekk som alt utstyret pakkes inn i, noen med glidelåslukking og andre med rulletopp.

Pulken har vært med oss på tur så lenge vi har kunnet gå på ski. Mange får sin første skitur, sittende varmt og godt i en barnepulk. Om du ønsker å ha med deg barn på tur, så får du noen tips i en egen side med mer informasjon og tips om barn i pulk

Lavt tyngdepunkt

For å unngå unødvendig mange velt og for å gjøre pulken så stabil som mulig, prøv å pakk de tyngste tingene lengst ned i pulken.

Hold bensin adskilt

Om du skulle være så uheldig å få bensin på maten eller på noe av utstyret so brukes til matlaging så kan det fort gå utover magen og mang en tur har måttet avbrytes på grunn av dette. Bensinsøl på soveposen er heller ikke noe særlig behagelig når du skal sove.

Bedding og teltpose

En bedding er ganske enkelt en bag, som har plass til et oppblåst underlag og en sovepose i seg. Denne legger man enkelt på toppen av pulken, så slipper man å pakke ned og opp sovepose og underlag hver dag.Noen beddinger har dessuten ekstra lommer på seg, for varm jakke og annet man trenger å ha enkel tilgang til underveis, da det kan være litt klønete å komme inn i hovedrommet på pulken uten å måtte ta av hele beddingen.
En pulkpose er en lang pose eller et skitrekk som man pakker teltet inn i, for å gjøre både ned og oppbakkingen enklere og raskere. Dette gjøres enklest med tunneltet og man deler kun telstengene i to (man kan og tape de andre leddene i telstangen) og ruller teltet sammen)

Se vårt utvalg av pulker

Se flere pulker

Pakk i mindre enheter

Ikke ha ting flytende løst i pulken, forsøk å pakk tematisk i mindre enheter. Et kolli med klær, et med mat, kanskje en egen dedikert enhet som skal være med inn i teltet hver dag. Man trenger ikke ta med mer inn i teltet enn nødvendig. spesielt på lengre turer kan det være greit å la for eksempel den ekstra bensinen ligge igjen i pulken.
For å unngå unødvendig mange velt og for å gjøre pulken så stabil som mulig, prøv å pakk de tyngste tingene lengst ned i pulken.

Løst eller stivt drag? Smak og behag. Det er fordeler og ulemper med begge deler.

Pakk for tøffe forhold

Forbered deg på at været kan snu til det verre underveis på turen. Tenk når du pakker ned i pulken, på hvordan det skal bli å pakke ting opp igjen. Unngå å pakke den varme jakken og de ekstra vottene i bunnen av pulken og ha sikkerhetsutstyr og lunsjen lettest tilgjengelig på toppen.

Se mer innhold

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies