KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Hvilken pulk skal jeg velge?

Pulk kan være en en praktisk måte å frakte både utstyr og barn på.
Skal du på lengre tur så er det greit med noen tips til hvordan du pakker pulken best mulig for å holde den stødig og stabil, vi har laget en egen guide for pakking av pulk.

Pulken har vært med oss på tur så lenge vi har kunnet gå på ski. Mange får sin første skitur, sittende varmt og godt i en barnepulk. Om du ønsker å ha med deg barn på tur, så har vi en egen side der du får du noen tips og triks for barn i pulk.

Se vårt utvalg av pulker

Se flere pulker

Forskjellig pulk til forskjellig bruk

Mange bruker pulk til å frakte ved og utstyr til bilen, andre til å dra ukesvis med forsyninger på ferden til en avsidesliggende pol eller lignende. Det er selvfølgelig ikke sånn at ikke pulken din kan brukes på tvers av bruksområder. Det har blitt fraktet mange vedsekker og vanndunker i barnepulker og et og annet barn har nok sittet på i en varepulk også. Mange har kjent på fartsfølelese og brukt pulk som akebrett opp igjennom årene og graver man snøhule er de kjekke for å frakte snø ut av hula - uansett konstruksjon.

Oskar tar deg gjennom ting du bør tenke på når du skal kjøpe pulk til vintereventyrene. ❄️☀️
Det kan blant annet være lurt å tenke på om du trenger å ha plass til den inni en bil, hvor lange turer du skal på og om du skal bruke den med bedding eller ikke.

Barnepulk

Pulker som er ekstra godt tilpasset for å frakte barn. Oftest med vindskjerm og sete. Trekket er og sydd noe anerledes enn på mange andre pulker, med åpning kun bak, for ekstra isolasjon og det forhindrer snø i å komme inn i pulken.
Disse pulkene egner seg ikke like got for pakking av utstyr, da det kun er en mindre åpning bakerst på trekket.
Husk å isoler barnet godt i pulken, et saueskinn å sitte på og en god sovepose å sitte i er godt å ha når det er kaldt. Man blir ekstra kald av å sitte stille, så varme klær, en god lue og skibriller er lurt.

Om du vil lese mer om barn i pulk, så har vi laget en egen side med mer informasjon og tips om barn i pulk.

Fjellpulken Xcountry 118 cm er en lett, praktisk og solid pulk som kan bli din nye kompis på vinterturene. Man kan kjøpe pulken separat eller i en pakke som er komplett med standard drag og standard sele.

Varepulk

Varepulker, eller sklibrett som de ofte og blir kalt, er perfekt for de som skal transportere utstyr, ting og tang og som ønsker en enkel pulk uten trekk. Sklibrett har og gjørt jobben på lengre ekspedisjoner, så det er ingenting i veien for lengre turer med disse heller. Noen syntes de sklir litt dårligere og siden de har mindre meier, kan de ofte oppleves som litt mindre retningsstabile. (de sklir litt enklere sidelengs)

De fleste varepulker er enkle kostruksjoner i et stykke plast, med hull langs sidene og i front for å montere på tau og strikker. Man kan mpntere fester for stivt drag, men de fleste velger å dra disse pulkene med tau. En stor pulkbag eller flere små er populært å bruke i pulken, for å beskytte utstyr mot snø og dårlig vær. Det er mange måter å lage eget taudrag og festeløsninger til sklibrettet på, her må man bare prøve seg frem.

Lang ekspedisjonspulk

For de lange ekspedisjoner og turer så kreves selvfølgelig mer plass og fremfor å pakke i høyden på en kort pulk, er det enklere med en lengre pulk. Bruker man bedding, så ligger de dessuten ofte litt bedre på lengre pulker også. Jo lavere tyngdepunkt på bagasjen, jo stødigere vil pulken oppføre seg underveis. Både i skrått terreng og i sterk vind vil man ha stor nytte av en lavest mulig pulk. Om man liker å pakke teltet i en pulkpose på toppen, ligger de og litt stødigere på lengre pulker.

De fleste lengre pulker har dessuten åpninger både i front og i bakkant, så man har enklere tilgang til innholdet i pulken uten å måtte gå inn via hovedrommet under beddingen for å få tak i noe.

Ekstra brede pulker

En bredere pulk vil ha bedre bæreevne i løs snø, men vill samtidig måtte brøyte et breiere spor enn hva du tråkker opp med skiene eller trugene i forkant. En smal pulk legger seg ofte fint i sporet du går, men vil fungere som en brems om man er uheldig og den må brøyte snø. Spesielt ved kiting og bruk av skiseil er det populært med ekstra bred pulk, da den er stødigere i form av å tippe, enten i skrått terreng eller når den hopper og spretter i full fart bak deg og seilet.

Noen foretrekker og bredere pulker for transportens skyld, da de kan gå ned i lengde med samtidig beholde pakkvolumet til en lengre og smalere pulk.

Se mer innhold

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies