KundeserviceReturinfo

24 julegaveønsker til de som har alt

Her har vi samlet 24 julegavetips som enten er perfekte for den du skal kjøpe til, eller som kanskje gir deg inspirasjon til å finne den perfekte gaven.

Vi har delt opp ønskene i kategorier slik at du enkelt finner fram.

HanHenneBarnBesteforeldre

Julegavetips til han

Hva er den perfekte gaven til mannen, gutten, pappaen eller bestefaren? Det er ikke godt å si, men her har vi samlet inn noen av de mest populære produktene som vi over tid har sett ofte er en suksess som gave til nettopp de.

1

En Sydvang tarp vil kunne være med å løfte turopplevelsen, enten man skal overnatte ute i naturen eller bare sette seg ned å få litt ly fra vind og vær. Hengekøyeturer med tarp er vell så deilig å gjennomføre på vinteren som på sommeren. Nyt en vintermorgen med bål og nysnø under tarpen.

2

Et multiverktøy som denne Leatherman Skeletool CX er et ubestridt favoritt blant mange turglade og kommer alltid godt med, enten man er i hagen eller langt inne på fjellet.

3

Et solcellepanel, som dette fra Urberg, er praktisk å ha med seg på tur hele året. Solcellepanel sikrer deg strøm på gps'en eller telefonen og fungerer like godt på havet som på fjellet. Legg det på pulken, støtt det inntil teltduken eller legg det på dekket på båten - så har du lading via usb til disposisjon.

4

Skibriller er viktig for en god vinteropplevelse, enten det er i slalombakken, på topptur eller i rufsete vær på fjellski eller langrenn. Sørg for å ha godt glass, god passform og at det er briller som passer til å brukes sammen med en hjelm. Gridarmor lager mange gode briller og har en rekke modeller og linser å velge mellom.

5

Bytt ut en kald matpakke med en Stanley Mattermos Classic 0,7 L og ha med deg varm mat hvor enn du er på tur. Her kan du pakke med deg risgrøt, pinnekjøtt og kokte poteter eller kanskje litt gryte. Denne termosen holder innholdet varmt i 15 timer, eller kaldt i 18 timer om du vil ha med deg noe kaldt i sommervarmen.

6

Raske solbriller. Fjellsport har et stort utvalg av modeller , blant annet fra merker som Oakley, Sweet Protection og Leki. Gode briller er viktig viktige for å ha full kontroll over hva som foregår foran deg, enten du ligger på stranda, går langrenn, jogger eller kjører bil.
Sørg for å ha god utsikt til naturen og det rundt deg med gode briller.

Julegavetips til henne

Gi en julegave som varmer, til mor, kone, kjæreste eller venninnne.
Her har vi samlet noen produkter flere i Fjellsport ønsker seg til jul og i vinter.

7

Med en god og varm lakepose øker man både komforten. og varmen i en sovepose betraktelig. Sea To Summit sin Sleepliner Reactor Plus øker comfort-temperaturen i posen med opp til 8 grader og gjør det enklere å vedlikeholde og holde posen din ren.

8

Enten man skal ligge eller sitte på kald bakke eller underlag - er det viktig, godt, lunt og mykt med et ordentlig underlag,

Kanskje et klassisk underlag i skinn et tingen, enten brukeren skal ligge eller sitte?
Vi har en rekke klassiske underlag og noen i skinn for de som ønsker det. Vi har modeller fra kjente og populære merker som blant annet Exped, Urberg og Granberg Garveri.

9

Kalde hender kan ødelegge et hvert utendørs eventyr. Enten man skal trene, gå tur eller lage snølykter: gode vinterminner starter ofte med varme fingre.

Disse hanskene fra Dæhlie er en klassisk allroundhanske, perfekt til tur og trening på kaldere dager.

10

Vinteren er en fantastisk tid for å trene. Kald, tørr og fin luft er perfekt for rolig intensitet og er det snø har man dessuten gode muligheter for langrenn. Joggeturer vinterstid er manges favoritt og snø og is er slett ikke så ille å løpe på med rett fottøy.

Dæhlie Airnet Wool Long Sleeve er perfekt for vinteraktivitet. Denne overdelen holder deg varm, men lar deg samtidig få utfolde deg i kulda ved å frakte fuktighet effektivt ut fra kroppen.

11

Et triks så gammelt som skoene selv, er såler for å isolere mot varmen. Et par klassiske ullsåler er populære i alle slags vintersko og vil gi en varm og lun isolasjon i tillegg til å være myke og gode i skoene.

12

Om hun er en frossen type eller rett og slett bare lei av å fryse på bena, så er kanskje elektrisk oppvarmede sokker en god idé og den perfekte gaven. Her har vi har samlet en rekke elektriske produkter, blant annet sokker. Sokkene er geniale i slalombakken eller ved annet friluftsliv og kan være med å gi en ekstra god opplevelse utendørs vinterstid.

Julegavetips til barn

Å kjøpe gaver til barn er ofte morsomt, det kan være med å påvirke barna i en retning man ser som fin.
Gi barna gaver som lar de få være med å oppleve og oppdage naturen. Gode produkter gir gode opplevelser og kvalitet kan være med på å sikre og trygge inntrykket av leken.

13

En god hodelykt for barn bør ikke være for sterk, være enkel å betjene og gjerne ha et design som gjør at barn vil bruke den.

Princeton Tec har laget en barnelykt med morsomt design, et barnesikkert batterilokk og den er enkel å betjene. Hodebåndet er justebart og løsner lett når man drar i det, samt en sikkerhetsspenne som vil løsne automatisk under for høyt trykk.  

14

En refleks eller et hjelpemiddel som lyser i mørket er uvurderlig for sikkerheten om man ferdes langs veien vinterstid.

Med reflekser og lysstriper som disse fra fra Save Lives Now gjør du brukeren mer synlig i mørket, i motsetning til vanlige reflekser som man ikke ser før de blir belyst. Med fast eller eller blinkende lys blir det synlig på opptil 300 meters avstand.

Vær trygg i mørket, bruk et lys eller refleks !

15

Ingen ting er så assosiert med barnlig glede vinterstid som aking og lek i snødekte bakker. Vi har et godt utvalg av akebrett og rattkjelker på fjellsport.
Husk gode fotstrikker, som holder bukse eller vinterdressen godt på plass under støvlene. 

16

Varme hender er viktig for alle barn som skal ut å leke om vinteren. Enten det er i akebakken, i en snøhule eller når man kaster snøballer - med kalde hender blir leken sjelden morsom, så gode hansker eller votter er viktig.

Votter er varmere enn hansker, enklere å ta av og på og tørker raskere. Votter med utagbare innervotter er dessuten enklere å regulere varmen med og de kan vaskes og tørkes enkelt.

17

Selv de yngste barna kan ha stor glede av å stå eller gå på ski og de første meterne starter gjerne med enkle ski og staver i hagen eller på hyttetunet.

Vi har et godt utvalg av ski og skiutstyr til de yngste, både for alpint og langrenn. Husk på hjelm og ikke legg ut på de lengste turene i begynnelsen.

18

Skihjelm er ikke bare påbudt i de aller fleste skianlegg, det er noe vi i Fjellsport virkelig mener alle bør bruke, liten som stor. Spesiellt de minste har stor glede av en god hjelm, som både regulerer temperaturen godt, holder briller godt på plass og som ikke minst beskytter hodet ved eventuelle fall. Vi har et godt utvalg av skihjelmer og beskyttelse til barn, både for sommer og vinterbruk. Vi har og en mengde hjelmer til juniorer og voksne.

Julegavetips til besteforeldre

Å komme seg ut er viktig, for liten og stor. Frisk luft og barnlig lek er viktig hele livet og litt frisk luft hjelper mot det meste.
Ta turen ut i vinter! Man trenger ikke gå så langt, fort eller høyt - men vinteren er for lang til å bare være inne. Vinteren er her uansett, så man kan like gjerne prøve å nyte den :)

19

Tøfler er gode å ha på vinterkaldt gulv. Få ting er så godt som å stikke føttene ned i et par varme og lune tøfler ved senga om morgen. Mange av Klaveness sine tøfler kommer dessuten med en gummiert såle for god slitestyrke, godt grep og enkelt bruk utendørs.

20

Gåstaver er kjekt å ha for alle som er glad i gå tur. Enten bakkene har begynt å føles litt tunge, balansen trenger opptrening eller man bare ønsker bedre vektfordeling, er gåstaver en super turvenn.

21

Unngå knall og fall med et par gode brodder! Her finner du alt fra enklere varianter til kraftige brodder med kjetting og pigger som gir godt grep på snø og is. Disse fra Gridarmor er et godt valg! De finnes i tre ulike størrelser, som enkelt settes på rundt skoene.

22

Elektriske såler og andre elektriske produkter og andre elektriske produkter har reddet mange føtter fra kaldt ubehag. Du kontrollerer de enkelt med fjernkontroll og lader de kjapt opp mellom hvert bruk. For jegere, alpinister eller ganske enkelt for de som er lei av å fryse på føttene, så er elektrisk oppvarmede såler helt genialt.

23

Espegard sitt ullpledd er en lun og klassisk julegave. Like perfekt i sofaen eller godstolen hjemme som på tur, på hytta eller i passasjersetet  i bilen.

24

En god bålpanne, som klassikeren Espegard 60cm kan enkelt plasseres i hagen, i oppkjørselen eller på verandaen. Man trenger ikke gå langt for å nyte varmen fra et bål med en bålpanne lett tilgjengelig. Tenn bål grill pølser, kanskje pinnebrød med pinnebrødspyd eller pakk inn poteter og grønnsaker i aluminium og legg de i glørne. Kok opp kaffe, kanskje litt kakao til barna og bare nyt varmen fra bålet.